Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Οff shore Πολιτική, του Ηλία Καραβόλια

Spread the love

Μίζες, λογαριασμοί, εξωχώριες εταιρείες, μεσάζοντες εξοπλιστικών προγραμμάτων και όπλων, εθνικοί κατασκευαστές και προμηθευτές. Το σκηνικό της ελληνικής πολιτικής σκηνής στην μεταπολίτευση. Συμμετέχουν: τέως υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, απλοί βουλευτές(!). Μίζες ακόμη και για επερωτήσεις στην Βουλή.

 

Τα λεφτά που ανακαλύπτονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τα αδήλωτα ακίνητα και οι διαδρομές του μαύρου χρήματος,στρέφουν τα φώτα της επικαιρότητας από τα ευρώ, που λείπουν σε χιλιάδες νοικοκυριά, στα…. εκατομμύρια ευρώ που φαγώθηκαν απο διεφθαρμένους πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς.

 

Στο θέατρο της πολιτικής χωράνε οι πάντες: οι κομπάρσοι πολίτες που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, χαράτσια, φόρους, εισφορές αλλά και οι επώνυμοι πρωταγωνιστές που καρπώθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε off shore εταιρείες και σε ξέπλυμα μέσω ακινήτων.

 

Η ελληνική δικαιοσύνη(ή μάλλον ένα μέρος αυτής) αποδεικνύει ότι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί.Το ερώτημα όμως παραμένει: τόσα χρόνια γιατί αυτή η δικαιοσύνη εθελοτυφλούσε;Δεν γνώριζε ή περίμενε την πρωτοβουλία μιας κάποιας… έντιμης πολιτικής εξουσίας; Εκτός και αν πρόκειται για ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών.

 

Εξωχώρια όμως είναι και η οικονομική πολιτική που ασκείται στην χώρα μετά το Μνημόνιο. Πολιτική με παραμέτρους και συνθήκες έξωθεν επιβαλλόμενες. Ολόκληρη χώρα, με ιστορία, πολιτισμό, δημοκρατία άγεται και φέρεται από ανώνυμες (αγορές) και επώνυμες διοικούσες επιτροπές (ΕΕ, ΔΝΤ) σε Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ουάσιγκτον. Με απωλεσθείσα την εθνικη κυριαρχία, η Ελλάδα κινείται στην σφαίρα των ξένων κέντρων εξουσίας και ισχύος.

Η πολιτική έχει μετατραπεί σε διαχειριστική. Η κρίση έχει μεταλλάξει την διακυβέρνηση αφού οι εταίροι δανειστές είναι αυτοί που επιβάλλουν την εγχώρια πραγματικότητα. Η ελληνική δημοκρατία μοιάζει με εταιρεία που χρεοκόπησε και εκχώρησε σε εξωχώριες εταιρείες τα δικαιώματα της, με διαχειριστές τους κομισάριους της ΕΕ και του ΔΝΤ.

 

Καμία όμως κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει πολύ καιρό την μετάλλαξη της σε….εταιρεία με καθεστώς εκκαθάρισης. Αυτό προφανώς έχουν στο μυαλό τους οι πολιτικοί που κρύβουν το παράνομο χρήμα σε off shore λογαριασμούς. Γλυτώνουν εκτός από την φυλακή και το πόθεν έσχες, και τον φόρο της εθνικής τιμωρίας που μας επέβαλλαν οι δανειστές…

 

Ηλίας Καραβόλιας

SHARE
RELATED POSTS
Nα δαμάσουμε την απροσδιοριστία, του Ηλία Καραβόλια
Ηλίας Καραβόλιας
Η Αδύνατη Επανάσταση του Αυτονόητου, του Ηλία Καραβόλια
Πού θα “συστεγαστούν” τα μικρά κόμματα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.