Πόρτα στη Ψυχολογία

Οδηγείστε λόγω σχέσης στην κατάθλιψη; Βρείτε συμπεριφορές-κλειδιά

Spread the love

Η κατάθλιψη, η μελαγχολία και η θλίψη μέσα στη σχέση μπορεί να προέρχονται από κατάχρηση εξουσίας του ενός συντρόφου προς τον άλλο. Προκαλούν, επίσης , αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σας , τους άλλους και το μέλλον σας. 

Παρακάτω θα δείτε 10 προειδοποιητικά σημάδια που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε. Επίσης, καλό είναι να ξέρετε ότι ευάλωτοι στην κατάθλιψη των σχέσεων είναι εξίσου και οι άνδρες και οι γυναίκες.

 

1. Αισθάνεστε ότι ο σύντροφός σας κυριαρχεί επάνω σας. Η συναισθηματική πίεση και η θλίψη μπορεί να συμβεί, εάναισθάνεστε «μικρότεροι» και λιγότερο ισχυροί απ’ότι το πρόσωπο που αλληλεπιδρά με σας.

 

2. Αισθάνεστε ότι σας επικρίνει συνεχώς. «Oι «αιχμηρές» λέξεις και ο επικριτικός τόνος της φωνής, δημιουργούν μια προβληματική κατάσταση.

 

3. Ο σύντροφός σας, σας λέει συνεχώς τι να κάνετε. Η αυταρχική στάση είναι αποθαρρυντική. Ακόμη και μία «εξωραϊσμένη» με γλυκόλογα διαταγή, είναι πιθανό να προκαλέσει νευρικότητα ή πίεση στον αποδέκτη, επειδή σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε τι να κάνει.

 

4 . Ο σύντροφός σας προσπαθεί να σας ελέγχει.

 

5 . Ο σύντροφός σας έχει «πάντα δίκιο”.

 

6. Ο σύντροφός σας λέει πάντα : « ή αυτό που θέλω εγώ ή τίποτα».

 

7. Ο σύντροφός σας έχει κατάθλιψη. Η κατάθλιψη είναι μεταδοτική .

 

8 . O σύντροφός σας είναι οξύθυμος. Ο θυμός εξαπλώνεται σαν τοξική αρνητική ενέργεια.

 

9 . O σύντροφός σας είναι βίαιος. Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, η κακοποίηση μπορεί να εκφραστεί συναισθηματικά και λεκτικά, με την κριτική και ελεγκτική στάση του ενός συντρόφου αλλά και σωματικά σπρώχνοντας, πετώντας αντικείμενα, ή χτυπώντας τον σύντροφό του. Όλες αυτές οι μορφές κακοποίησης είναι ασυμβίβαστες με την πραγματική αγάπη. Oποιαδήποτε μορφή εκτίμησης προς το πρόσωπό σας, αυξάνει τα καλά συναισθήματα σας.

 

10 . O σύντροφός σας δεν μοιράζεται τις ευθύνες. Ένας σύντροφος που έχει ενεργό ρόλο στο «έργο» της κοινής σας ζωής και αγάπης, είναι ο καλύτερος συνεργάτης. Είτε χτυπάει τα αυγά για το πρωινό και των δύο , ή σκουπίζει και συγυρίζει στα γρήγορα πριν από την άφιξη των καλεσμένων σας, με αυτές τις πράξεις βοήθειας και αλληλεγγύης, δείχνει ενεργά ότι αγαπάει τον άλλο. Αντίθετα , ένα σύντροφος που δεν κάνει από την πλευρά του, το καλύτερο που μπορεί, είναι παθητικά προκλητικός. Ο εκνευρισμός ή ο θυμός που θα νιώσετε σε απάντηση, σηματοδοτεί ότι δεν έχετε να κάνετε με έναν πλήρως ενήλικα σύντροφο.

 

SHARE
RELATED POSTS
Το πολύ σεξ, μεγαλώνει το πέος!, της Μαρίνας Μόσχα
Ο Ιάσων και η “ξεχασιάρα” γιαγιά από την ΠΑΝΑΚΕΙΑ στο Δημοτικό Καλυθιών
​Το παιδί μου δεν θέλει να πάει σχολείο. Τι να κάνω;, της Μαρίνας Μόσχα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.