Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Ο υιός του πατρός του, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 

 Βαγγέλης Παυλίδης

Για την υγεία σας, προτείνεται επίσκεψη στο blog του 

Ματθαίος


7.2 ἐν ᾧ γὰρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, καὶ ἐν ᾧ μέτρῳ μετρεῖτε μετρηθήσεται ὑμῖν. 7.3 τί δὲ βλέπεις τὸ κάρφος τὸ ἐν τῷ ὀφθαλμῷ τοῦ ἀδελφοῦ σου, τὴν δὲ ἐν τῷ σῷ ὀφθαλμῷ δοκὸν οὐ κατανοεῖς; … 7.5 ὑποκριτά, ἔκβαλε πρῶτον τὴν δοκὸν ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ σου, καὶ τότε διαβλέψεις ἐκβαλεῖν τὸ κάρφος ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ τοῦ ἀδελφοῦ σου

 

Υπάρχουν φορές που εμείς οι γελοιογράφοι σπάμε το κεφάλι μας να βρούμε κάτι να σατιρίσουμε, κάτι να γελάσουμε τέλος πάντων, μια και επικρατεί γενικά η άποψη πως αυτή είναι η δουλειά μας, να κάνουμε δηλαδή τους άλλους να γελάσουν, Έχει κι άλλες φορές όμως που η ζωή (όχι η πρόεδρος) ξεπερνά και τον πιο ευφάνταστο σκιτσογράφο και μας βάζει το καλαμπούρι έτοιμο μπροστά μας. Σκέφτομαι δηλαδή τώρα τις περιπτώσεις των κυρίων Κυριάκου Μητσοτάκη του Κωνσταντίνου και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη του Ιωάννη.

Εξηγούμαι: Φαίνεται πως οι “στρατηγοί” της αντιπολίτευσης έχουν αναπροσαρμόσει την επιθετική ταχτική τους- έτσι κάνουν οι οι καλοί στρατηγοί. Έν αρχή ήν η κινδυνολογία που όμως απέτυχε παταγωδώς και που έχει τώρα περάσει σε δεύτερη μοίρα όπου και χρησιμοποιείται επιλεκτικά κατά περίπτωση. Ακολούθησε μετά, και ήδη είναι σε εξέλιξη, η προσπάθεια να φορτωθούν στην παρούσα Κυβέρνηση όλα τα στραβά και τ’ ανάποδα για τα οποία ευθύνεται η νυν αντιπολίτευση τα τελευταία 15 χρόνια. Ειδικότερα, ό,τι έχει σχέση με το μνημόνιο και την εφαρμογή του τις συνέπειες του οποίου φαίνεται πως έχει (σκόπιμα) ξεχάσει.

Στην αιχμή όμως του δόρατος είναι τώρα η αναζήτηση “αδύνατων κρίκων”, οι επιθέσεις όχι τόσο σε πολιτικές όσο σε πρόσωπα της κυβερνητικής παράταξης. Πού διορίστηκε ο τρίτος ξάδερφος του τάδε ή η μάνα της δείνα. Στο οπλοστάσιο της επιχείρησης περιλαμβάνεται βέβαια και αρκετή ποσότητα λάσπης, που δεν υπολογίζει τα προσόντα, τα επιστημονικά εφόδια και την εμπειρία που μπορεί να έχει ο τυχόν διορισθείς. Σημειώστε παρακαλώ πως η κριτική αυτή προέρχεται απο αυτούς που στις ημέρες τους διόρισαν στρατιές ολόκληρες γαλαζοπρασινοφρουρών. Κι εδώ είναι τώρα το μεγάλο καλαμπούρι. Φτάσαμε στο σημείο να μιλούν για οικογενειοκρατία και νεποτισμό οι κύριοι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης του Ιωάννη. Καλαμπούρι δεν είναι να κατακεραυνώνει την “συγγένεια” ο τέως υπουργός με τους 20 συμβούλους (29 μαζί με συνεργάτες αποσπασμένους), ενώ είναι ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αδελφός της Ντόρας Μπακογιάννη και θείος του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, για να μην αναφερθούμε εδώ σε συζύγους, γαμπρούς, ξαδέλφια, εγγόνια και σύντεκνους, που θα χρειαστούν πολλές σελίδες για να αναφερθει κανείς και να καταγράψει διορισμούς και διαπλοκές;

 

Για να μην παρεξηγηθώ Νο1: Μακριά από εμένα η επικρότηση της οικογενειοκρατίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Όμως, γιατί πάντα υπάρχει ένα όμως, παραπέμπω στον Ματθαίο, στην επικεφαλίδα του γραφτού μου αυτού.

Για να μην παρεξηγηθώ Νο2: Οι σχέσεις μου με την θρησκεία είναι ακαδημαϊκές, θεωρώ όμως χρήσιμο να διαβάζει κανείς πότε πότε “τας Γραφάς”.

KYRIAKOS1_1.jpg

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Τουρκικοί παλληκαρισμοί – Turkish bravado, του Βαγγέλη Παυλίδη
Περιβαλλοντική υπερευαισθησία, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
24 ώρες, τρεις πυρκαγιές. Τυχαίο;, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.