Ανοιχτή πόρτα

Ο Χριστόδουλος ζει;, του Μάνου Στεφανίδη

Μάνος Στεφανίδης

Μάνος Στεφανίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

* Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης
και Αναπληρωτής Καθηγητής

στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

 

 

 

 

14953879_324800317875994_6826210164018901222_n.jpg

 

Ο Χριστόδουλος ζει;


Τι κρίμα. Χτες, αντιληφθήκαμε με λύπη ότι έχουμε προβληματικό Αρχιεπίσκοπο. Δηλαδή έναν εκπρόσωπο της θρησκευτικής εξουσίας που αντί να επιλύει, δημιουργεί προβληματα. Ιδιαίτερα όταν εκείνος ισχυρίζεται δημοσίως πως είναι προβληματικός ο ,εκλεγμένος, υπουργός Παιδείας. (Πράγμα που δεν δικαιούται). Επειδή προπαγανδίζει τον Διχασμό, αυτός που οφείλει να εκπροσωπεί την αγάπη και την καταλλαγή. Σαν όλους τους υπόλοιπους, τους τρέχοντες, τους αναλώσιμους πολιτικούς που κατασπαράζονται στα ερείπια της χώρας.

 

Επίσης δήλωσε χωρίς να σχολιαστεί ανάλογα από τον ερωτώντα δημοσιογράφο ότι η Εκκλησία είναι η μητέρα της κοινωνίας και άρα δεν μπορεί να χωριστεί από αυτήν. Εννοώντας βέβαια ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ο χωρισμός ρασοφόρων και κράτους. Εφόσον αυτή η σχέση είναι πολύ επωφελής και για τους δύο συμπλεκομένους. Το ότι δεν είναι επωφελής και για την κοινωνία, λίγη σημασία έχει για τον προβληματικό Αρχιεπίσκοπο. Ούτε το ότι η ιστορική ανάγκη ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους. Για να χειραφετηθούν αμφότεροι.
Επίσης εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την στάση του Καμμένου στην επονείδιστη σύσκεψη πρωθυπουργού και Αρχιεπίσκοπου για το πως… θα διδάσκονται τα θρησκευτικά στο σχολείο! Λες και ένα τέτοιο θέμα δεν αντιμετωπίζεται από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας αλλά από τον πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας!

 

Δυστυχώς ο κ. Ιερώνυμος εζήλωσε την (πολιτική )δόξα του Χριστόδουλου και αυτό δεν είναι καλό σημάδι για το μέλλον. Εφόσον η Εκκλησία εκτός από μηχανισμός διοίκησης και εξουσίας, είναι και κάτι βαθύτερο, πνευματικότερο και πιο ουσιαστικό.

Ή μήπως όχι;

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Μανώλης Δημελλάς
Ξεχωριστά λαγωνικά της Καρπάθου, του Μανώλη Δημελλά
Το σχόλιο της Σοφίας Παυλίδη για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό τον Γιώργο Χατζημάρκο
Ξεναγήσεις, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.