Βιβλίο

Ο Βόρακας, η Γεωργία και ο Βαγγέλης. Το Βραβείο, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis
Spread the love

 

Vangelis Pavlidis

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

 

THE-COVER.jpg

 

 

 

Είναι γνωστό πως οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί, ποτέ δεν υπήρξαν αδιάφοροι στους επαίνους -το αντίθετο. Έτσι κι εγώ, στον βαθμό που είμαι καλλιτέχνης, παινεύω το σπίτι μου και σπεύδω να ανακοινώσω πως σήμερα (χθες) 13 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του Μουσείο Μπενάκη απονεμήθηκαν τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη, στα καλύτερα βιβλία της χρονιάς που πέρασε.


Έτσι λοιπόν, το βραβείο “Παιδικού Βιβλίου με Εικονογράφηση” απονεμήθηκε στο “Ο Βόρακας, ο Κόρακας και η σονάτα της Φανής”. Συγγραφέας η Γεωργία Γαλανοπούλου και εικονογράφηση του Βαγγέλη Παυλίδη. Εκδόσεις Πατάκη.

Το χάρηκα και το διασκέδασα να εικονογραφήσω το κείμενο της Γεωργίας. Όχι μόνο για το μήνυμά του, για την απληστία που καταστρέφει το περιβάλλον, για την έλλειψη σεβασμού προς την φύση μα, μαζί μ’ αυτήν, και προς όλους όσοι ζούμε σ’ αυτήν. Το χάρηκα όμως και για τον τρόπο που είναι γραμμένο, ένα ποίημα που δεν είναι ακριβώς ποίημα, ένας λόγος πεζός που δεν είναι πεζός. Ένα κείμενο γεμάτο εικόνες, η χαρά του εικονογράφου.
Έτσι, στα γρήγορα αυτά, στα βιαστικά. Είναι αργά, μεσάνυχτα, καί μόλις πριν λίγο μου ήρθαν τα νέα. Ίσως πούμε περισσότερα κάποια στιγμή.

 

Περισσότερα στο http://www.oanagnostis.gr/aponemithikan-ta-vravia-tou-anagnosti/

 

 

 

PAGES-10.jpg

 

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
“Υπόγειος Σιδηρόδρομος”, του Κόλσον Γουάϊτχεντ-Ένα συγκλονιστικό βιβλίο-καταδίκη της εκμετάλλευσης ανθρώπων, του Μιχάλη Πιτένη
«Το δακτυλίδι της Θεάς». Κεφάλαιο 3ο: Προσδοκίες και Παραμύθια, του Νίκου Βασιλειάδη
Παρουσίαση του βιβλίου του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου “Μαρτυρίες από τη δικτατορία & την αντίσταση” στο Γαλάτσι στις 11/10

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.