Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Ο Βαγγέλης υποψήφιος, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εμφάνιση νέων υποψηφίων -σε ηλικία αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων στην πολιτική- είναι επιθυμητή και ευπρόσδεκτη. Το νέο αίμα μας χρειάζεται. Αρκεί βέβαια όσοι απ’ αυτούς εκλεγούν να αποδείξουν στην πράξη τις ικανότητές τους και το πόσο πράγματι εννοούν τις ωραίες δηλώσεις και υποσχέσεις τους.

Σ΄αυτές τις δηλώσεις θέλω λίγο να σταθώ, ιδιαίτερα σ’ αυτές των επικεφαλής των συνδιασμών και των πρωτοκλασάτων στελεχών τους που -τι απογοήτευση- είναι λίγο πολύ επαγγελματίες της πολιτικής και σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για τα πάθη και την κατάντια μας.

Λίγες, ελάχιστες, οι δηλώσεις οι άξιες ιδιαίτερης σημασίας. Κατα κανόνα αναμασήματα και χιλιοειπομένες κοινοτυπίες, σαν αυτές που λέγονται σε κάθε εκλογές εδώ και πάμπολλα χρόνια. Πουθενά κάτι συγκεκριμένο, πουθενά το όραμα: πώς θέλουμε την Ρόδο μας; Κοντή, ψηλή, μακρουλή; Κι η οικονομία; Εκτός απο καταστήματα “υγειονομικού ενδιαφέροντος” έχουμε κάτι άλλο κατά νού, κάτι για παραγωγή, για ανάπτυξη; Γι αυτούς που πεθαίνουν χωρίς γιατρό, σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι και τι; Κι ο πολιτισμός; Εκτός απο το να σηκώσουμε σαν αγγούρι τον Κολοσσό έχουμε στο μυαλό μας και κάτι άλλο; Τι, ποιό, πώς; Κουβέντα γι αυτά!

Κάθησα και έφτιαξα, έτσι για πλάκα, έναν λόγο για την περίπτωση που θα ήμουν υποψήφιος (λέμε δηλαδής…αν). Είναι μια συρραφή απο δηλώσεις, και εξαγγελίες διαφόρων πολιτικών, διαφόρων συνδιασμών. Τις μάζεψα στην τύχη και ανάκατα και τις συγκόλλησα. Εκτός απο κάποιους συνδέσμους (και, ώστε, αφού, για να, κ.λ.π) προκειμένου να δέσει το κείμενο, όλα είναι αυθεντικά, όπως ειπώθηκαν – στον λόγο της τιμής μου λέω! Στον ίδιο τόνο και ύφος θα ήταν ο λόγος μου αν αντί δήμαρχος ήμουν υποψήφιος περιφερειάρχης. Να προσθέσω προκαταβολικά πως τα λόγια αυτά είναι απο ανθρώπους που χρόνια τώρα διαχειρίζονται τα κοινά του τόπου μας. Πάμε λοιπόν:

Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες,

αισθανόμενοι τις ανάγκες των καιρών, τα μηνύματα των πολιτών για το ανθρώπινο πρόσωπο που επιτέλους θα πρέπει να δείξει ο δήμος, συμμετέχουμε στις επερχόμενες εκλογές. Ο τόπος δεν αντέχει άλλη μία χαμένη πενταετία με τα ίδια πρόσωπα που δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτά που υποσχέθηκαν.

Εμείς λέμε: φτιάνει πια, δεν πάει άλλο. Εμείς έχουμε ως μέλημα μας να γίνει η Ρόδος μας η κορωνίδα όλης της Ευρώπης και όλης της υφηλίου. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε, να συνθέσουμε, να εργαστούμε, να δημιουργήσουμε. Οι ανάγκες των καιρών μας υποχρεώνουν να δούμε τα προβλήματα κατάματα.
Εμείς θα τελειώσουμε τον Δήμο-γραφειοκράτη. Θα ανατρέψουμε το χρεοκοπημένο και αποτυχημένο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Ρόδου. Θα εκχωρήσουμε αρμοδιότητες αλλά και πόρους στα συμβούλια των δημοτικών ενοτήτων, των κοινοτήτων και στα τοπικά συμβούλια των χωριών.

Θα φτιάξουμεένα νέο μοντέλο, ευέλικτο, λειτουργικό, αποκεντρωμένο. Με νέες ιδέες, οράματα, και γνώσεις θα υλοποιήσουμε έργα και δράσεις που θα έχουν στόχο να διευκολύνουν και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των νησιωτών μας.

Θα δημιουργήσουμε νέες υπηρεσίες, πρωτοποριακές , έξυπνες και φθηνές για τον πολίτη. Θα δημιουργήσουμε ένα άλλο Δήμο, σύγχρονο, αποτελεσματικό και φιλικό προς τον πολίτη, μια Ρόδο πιο φιλική γα τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες.

Η απραξία αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Εμείς αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη, ότι και θέλουμε, και ξέρουμε και μπορούμε να υλοποιήσουμε τα απαιτούμενα έργα για τον τόπο μας, για την ανάπτυξη της περιοχής. Μαζί θα κάνουμε την αλλαγή στο νησί μας.

Ψηφίστε με!

 

 

Βαγγέλης Παυλίδης

SHARE
RELATED POSTS
Ρόδος, Ιούνιος 1480 – Rhodes, June 1480, του Βαγγέλη Παυλίδη
De gustibus non est disputandum, του Βαγγέλη Παυλίδη
Gustave Courbet, του Βαγγέλη Παυλίδη
2 Σχόλια
 • Β.Π.
  27 Απριλίου 2014 at 11:37

  Μου δίνεις ιδέες, Χρήστο Μ. Ευχαριστώ!
  ο Θα

 • Χρήστος Μ
  27 Απριλίου 2014 at 02:57

  Βαγγέλη πρόσφερες αρνητική υπηρεσία στη χώρα. Τους δίνεις το λόγο έτοιμο και θα τον διαβάζουν σα δικό τους –οι πιο πολλοί δε μπορούν να γράψουν μόνοι τους– και θα πείθουν τον κόσμο. Αντε το πολύ να αλλάξουν το Ρόδος σε Λέσβος.
  Κατοχύρωσε τα συγγραφικά σου δικαιώματα, όχι τίποτα αλλά για να κάνεις επίσημη πλάκα αργότερα.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.