Αναγνώστες

Ο παίζων με τα χρώματα Φίλος μου, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

* Ο Δημήτρης Κατσούλας είναι αναγνώστης της Πόρτας

 

Ο Βαγγέλης Λάμπρου είναι Φίλος. Είναι-ντρέπεται να το πει γιατί συνεστλμένο και σεβάσμιο παιδί ων-, ο άνθρωπος εκείνος που μετα απο αρκετα χρόνια σπου- δών στο Πολυτεχνείο, κατέφυγε στην Αμερική, γιατί λέτε; Για να περατώσει τις σπουσές του πάνω στο χρώμα.

Ναι, στο χρώμα που εκπέμπει η tv μας, ο προζτέκτοράς μας,στα χρώματα της μουσικής που μας περιβαλλει πανταχόθεν και ολόγυρα,στις καθε λογης ωραίες μας τρέλλες. 

Άλμα μέγα μιλάμε. Η ζωή του,η ψυχή του,το πάθος του,όλα τα δίνει για την ποιότητα του ήχου και της εικόνας.

Μισή μέρα μου μίλαγε στο σπίτι του, για κατι εγκαταστάσεις εικόνας και ήχου που τελειοποίησε στη Ρόδο, αλλά να βλέπατε την έκφραση του προσώπου του και το τεράστιο άνοιγμα ικανοποίησης στα μάτια του,ε! Θα κάνατε αυτό που έκανα και γω:”Βαγγέλη, εκτός απο την πελώρια αγάπη που σού’χω και το ξέρεις, σε ζηλεύω Φίλε…”

Σεμνός οπως είπαμε, ψέλλισε ένα-που ουτε καν καλά κατάλαβα-”μ’ ευχαριστεί Φίλε που πέτυχα αυτό που έπρεπε. Να βλέπουν οι άνθρωποι σ ω σ τ ά   χ ρ ω μ α τ ι κ ά”.

Δεν μιλάει πολύ ο Φίλος μου. Μιλούν όμως οι εικόνες που δημιουργεί μετά την μέτρηση και ρύθμιση μιας tv, ενός ποτζέκτορα, ενός home theater, ό,τι τέλος πάντων έχει σχέση με ήχο και εικόνα.

 Και…γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, ο Βαγγέλης ήταν το δεξί χέρι ενός ειδικού περιοδικού, που πριν λίγο καιρό-για λόγους οικονομικής ασφυξίας-μας άφησε χρόνους: του ήχος & εικόνα κύριοι, αυτού του μηνιαίου περιοδικού που επί 40+έτη μας κράτησε συντροφιά και διαμόρφωσε όχι μόνο τα Τεχνικά Πράγματα στην Ελλάδα αλλά και τα πολιτιστικά δρώμενα παρακαλώ.

Ο Βαγγέλης λοιπόν, μου έχει μετρήσει και ρυθμίσει συσκευές στο σπίτι, που σήμερα βρίσκονται στο απόγειο των επιδόσεών των.

Να γνωρίζετε κύριοι ότι όσο σωστά είναι ρυθμισμένα και καλυμπραρισμένα τα μηχανήματά σας, τόσο και η ”καρδιά” τους βγαίνει προς τα έξω προς τέρψιν ημών.

Εκτος τούτου, αποφεύγετε τις υπερθερμάνσεις τον χείριστο σύμβουλο για την ελάττωση της ζωής τους.

Ας αποφεύγομε λοιπόν τα ”πετσετάκια της γιαγιάς” επάνω στην Τηλεόρασή μας ή γενικώς στα ηλεκτρονικα. Σε διαφορετική περίπτωση (που είναι ένας μονος ο λόγος-τους άλλους τους ανέφερα πιο πάνω)… σε λίγα χρονάκια… πάπαλα!

Καταλαβαίνετε λοιπον ποία η ”παρέμβαση” των χεριών και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του συνεσταλμένου-ντροπαλού Φίλου Βαγγέλη.

Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Παίζει και τρελαίνει τα χρώματα στην κυριολεξία. Εν ολίγοις και εν κατακλείδει τους τρώει τα ”σωθικά”.

Να είσαι πάντα γερός Άνθρωπε Βαγγέλη, Φίλε Βαγγέλη,Τεχνικέ μου σύμβουλε. Με ό,τι συνεπάγεται η λέξη φιλία!

 

SHARE
RELATED POSTS
Προκήρυξη σε μέλλοντα στιγμιαίο, του Νάσου Αθανασίου
Άκου Ενωμένη Ευρώπη!, της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και τσιγκόφυλλα, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.