Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ως…Αριστερός!, του Ηλία Καραβόλια

Spread the love

Ηλίας Καραβόλιας

Αρχείο 21.06.2016

”… Να επενδύσετε και να κάνετε πράξη την ανάπτυξη στη χώρα. Να βάλετε τα κεφάλαια που διαθέτετε εντός και εκτός Ελλάδας να δουλέψουν και για εσάς και για την ελληνική οικονομία.”

”…Να συμβάλλετε στην ανάδειξη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ”

”….Να επιδείξετε αυξημένη κοινωνική ευθύνη με την ενίσχυση δημόσιων φορέων υγείας, παιδείας, πολιτισμού ”

”…Να επιδείξετε φιλανθρωπία. Να συμπράξετε με τους εργαζόμενους στην επίτευξη των στόχων, καθώς το συμφέρον επιχειρηματιών και εργαζόμενων είναι κατά βάθος κοινό”.

”…Να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις και ειλικρινείς και να αντιμετώπιζετε τους εργαζόμενους ως εταίρους.”

Και όμως αυτά δεν τα λέει ένας σοσιαλιστής, ένας αριστερός ή ένας κομμουνιστής. Τα είπε χθές στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων( ΣΕΒ) ο επικεφαλής του παραδοσιακού αστικού κόμματος της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Τον άκουσα με τα αυτιά μου να παροτρύνει τους Έλληνες βιομηχάνους να μην εξαντλούν τα ανταποδοτικά τους έργα στην ανέγερση μιας….εκκλησίας στο χωριό τους!

Ναι, οι καιροί αλλάζουν και επιτέλους η ΝΔ τα βάζει – αν και παραδοσιακό αστικό κόμμα- με τον ιδιωτικό τομέα, θέτοντας προ των ευθυνών τους τα μεγάλα αφεντικά και τους μεγάλους εργοδότες στον τόπο, εκείνους που τα κέρδη τους τόσων ετών είναι παρκαρισμένα στην Ελβετία και στους φορολογικούς παραδείσους.

Εκεί ακριβώς έπασχε η Δεξιά στην Ελλάδα : αμελούσε το κοινωνικό πρόσημο της ανάπτυξης. Ας μην χαίρονται όσοι κατέκριναν τον Τσίπρα για την ”δίκαιη ανάπτυξη”. Αυτό ακριβώς με άλλα λόγια, είπε και ο Μητσοτάκης στον ΣΕΒ λέγοντας ότι «οι κακές συνήθειες του παρελθόντος με τον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό θα λάβουν τέλος» (! )

Δηλώνω έκπληκτος με τα αντανακλαστικά του αρχηγού της ΝΔ στα συνθήματα Τσίπρα. Αλλά ακόμη πιο έκπληκτος νιώθω που ο Μητσοτάκης τα χώνει στο σινάφι των μόνιμων χορηγών της ελληνικής κεντροδεξιάς. Απο την στιγμή που ο Τσίπρας εφήρμοσε με σοκ και δέος νεοφιλελεύθερα μέτρα στο ασφαλιστικό και υιοθέτησε οριζόντια υπερφορολόγηση δήθεν υπέρ των αδυνάμων, ο αρχηγός της ΝΔ δείχνει ότι είναι υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού μιλώντας σαν σύγχρονος…. αριστερός !

Τι είπε ;

”Δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης”.

Ποτέ στα χρονικά δεν ακούστηκαν τέτοιες φράσεις απο δεξιό πολιτικό προς τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες αυτής της χώρας. Είναι ένα βήμα προσαρμογής της συντηρητικής αστικής παράταξης στα σημαίνοντα και στις συγκυρίες της εποχής…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The articleexpresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Στα Γιάννενα ο Κώστας Αρβανίτης-Πρόγραμμα περιοδείας του Ευρωβουλευτή
Full-time Mama!, του Γιώργου Σαράφογλου
Διαπραγματεύτηκα σκληρά, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.