Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Ο Κ. Μητσοτάκης πρόεδρος, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 

 Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

KYRIAKOS.jpg

 

Πριν μήνες το μπλοκ μου είχε ξαναασχοληθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Απ΄εκεί και το σκίτσο που σήμερα βρίσκω ξανά επίκαιρο. Με ευκαιρία τότε τις κατηγορίες ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ για οικογενειοκρατία έγραφα:

 

“… Έχει φορές όμως που η ζωή ξεπερνά και τον πιο ευφάνταστο σκιτσογράφο και μας βάζει το καλαμπούρι έτοιμο μπροστά μας. Σκέφτομαι δηλαδή τώρα την περίπτωση του κύριου Κυριάκου Μητσοτάκη του Κωνσταντίνου… Καλαμπούρι δεν είναι να κατακεραυνώνει την “συγγένεια” ο τέως υπουργός με τους 20 συμβούλους (29 μαζί με συνεργάτες αποσπασμένους), ενώ είναι ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αδελφός της Ντόρας Μπακογιάννη και θείος του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, για να μην αναφερθούμε εδώ σε συζύγους, γαμπρούς, ξαδέλφια, εγγόνια και σύντεκνους, που θα χρειαστούν πολλές σελίδες για να αναφερθεί κανείς και να καταγράψει διορισμούς και διαπλοκές; “….

 

Τώρα βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε στην διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το παν για να διαλύσει κάθε υποψία οικογενειοκρατίας. Ήθελε, λέει, να ψηφιστεί για αυτό που είναι και όχι ως υιός ενδόξου πολιτικού και, όπως λέγεται, αναδόχου χιλιάδων ίσως Κρητικόπουλων. Ταυτόχρονα όμως δήλωνε ο Κυριάκος πως βέβαια, πώς αλλιώς, είναι περήφανος για το όνομά του και τον πατέρα του. Πολύ δύσκολη η ισορροπία και η εφαρμογή του ευαγγελικού “και τούτο ποιείν κακείνο μη αφίεναι”. Και καθόλου πειστική. Πιστεύει άραγε κανείς πως η εκλογή του Κυριάκου δεν επηρεάστηκε απο τις τόσες και τόσες “υψηλές” συγγένειες; Όχι δα, κι ας μην ξανακούσουμε για νεποτισμό και οικογενειοκρατία.

 

Με την ευκαιρία, να πω και για κάτι άλλο που μ’ εντυπωσίασε. Ο Κυριάκος άφησε να εννοηθεί μα και όλοι οι σχολιαστές στα ΜΜΕ μιλάνε για το ότι τώρα η ΝΔ θα στραφεί περισσότερο προς το πολιτικό κέντρο, όπου η μεγάλη και ασαφής μάζα των ψηφοφόρων. Ωραία και μπράβο, λέω εγώ, αν έτσι έχουν τα πράγματα. Είδα όμως με τα μάτια μου τον Άδωνι Γεωργιάδη να σπεύδει πρώτος και καλύτερος να αγκαλιάσει, να ασπασθεί και να φωτογραφηθεί περιχαρής με τον Κυριάκο! Λόγω τιμής σας λέω. Δηλαδή τι; Έγινε κεντρώος ο Άδωνις; Πώς, πότε έκανε το τεράστιο άλμα από τον ΛΑΟΣ στο κέντρο; Αν κάποιος γνωρίζει να μου το εξηγήσει, αλλιώς θα περιλάβω κι αυτό στα καλαμπούρια με τα οποία η ζωή ανέξοδα τροφοδοτεί ήμας τους γελοιογράφους.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

 

The article expresses the views of the author

 

 iPorta.gr

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Ιδιωτική Εκπαίδευση και Α.μεΑ – PRIVATE SCHOOLS AND PHYSICAL DISABILITIES, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Νέρων, Ρώμη, 18 Ιουλίου 64 μ.Χ. – Nero, Rome, 18 July 64 A.D., του Βαγγέλη Παυλίδη
29-23461217869043s.jpg
Αθήνα-Παγκόσμια Πρωτεύουσα του βιβλίου 2018

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.