Πόρτα στην Πολιτική

Ο Γιάννης Παππάς μεταφέρει τα αιτήματα των Δωδ/σίων στον κ. Σαμαρά

banner2.jpg
Spread the love

 

  banner2.jpg

 

Υπόμνημα με τα πάγια αιτήματα των Δωδεκανησίων που αφορούν στη Νησιωτικότητα, το Μεταφορικό Ισοδύναμο, στον Τουρισμό, στη σύνδεση της Υγείας με τον Τουρισμό, στις Ακτοπολοϊκές Συγκοινωνίες, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Παππάς με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του στην Ρόδο.

 

Το υπόμνημα αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Ειδικό καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Η θέση αρχών, φορέων αλλά και των κατοίκων των νησιών μας για διατήρηση του καθεστώτος είναι απόλυτος και μη διαπραγματεύσιμη.
Είναι γνωστή η στάση που τηρήσατε όλα αυτό το διάστημα με το συγκεκριμένο θέμα παρά τις πιέσεις που δεχθήκατε, στάση που ταυτίζεται απόλυτα με αυτή των νησιωτών.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα διατηρήσετε την ίδια άποψη και την ίδια στάση και στο μέλλον.

 

Νησιωτικότητα

Χρόνιο αίτημά μας είναι η εφαρμογή της ρήτρας της νησιωτικότητας που αποτελεί και συνταγματική επιταγή. Θα πρέπει δηλαδή κάθε νομοσχέδιο που κατατίθεται στην βουλή για ψήφιση να αξιολογείται ως προς τις επιπτώσεις του στις νησιωτικές περιοχές ώστε να προβλέπονται οι ανάλογες αντισταθμιστικές δράσεις και ενέργειες.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δεν περιποιεί τιμή για την Πολιτεία η κατάσταση που επικρατεί στο τομέα της Υγείας στο νομό μας. Το Περιφερειακό Νοσοκομείο της Ρόδου αλλά και τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν λόγω της υποστελέχωσής τους με αποτέλεσμα να έχει υποβαθμιστεί πλήρως η παροχή υπηρεσιών Υγείας. Να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα από τα νησιά μας δέχονται κατά τους θερινούς μήνες χιλιάδες επισκεπτών με αποτέλεσμα το πρόβλημα να επιδεινώνεται και παράλληλα να δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις από παράπονα και διαμαρτυρίες σε ΜΜΕ Ευρωπαϊκών χωρών. Ζητάμε την παρέμβασή σας ώστε να βελτιωθεί το δυνατόν η κατάσταση και σε αυτό τον τομέα.

Στελέχωση των μονάδων Υγείας στα Δωδεκάνησα λόγο της μεγάλης έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγίου.
Είναι επιτακτική ανάγκη να μετατραπεί σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αιγαίου, το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, με τμήματα και στο νησί του Ιπποκράτη την Κω για λυθεί το τεράστιο πρόβλημα στελέχωσης των μονάδων υγείας στα Δωδεκάνησα, την Περιφέρεια και σε όλο το Αιγαίο, αφού παράλληλα θα υπάρξει στελέχωση των υπηρεσιών στην δύσκολη και απομακρυσμένη νησιώτικη Ελλάδα.

Εξαιρετική ανάγκη η δημιουργία μιας σχολής (πχ ΤΕΙ) νοσηλευτικής στο νησί γενέτειρα του Ιπποκράτη, την Κω.

 

Σύνδεση Υγείας με Τουρισμό

Δεν μπορεί η Ρόδος, η Κως, και τα Δωδεκάνησα εν γένει, ως ναυαρχίδες του τουρισμού που ετησίως δέχονται τουλάχιστον 5 εκατομμύρια επισκεπτών στο σύνολο τους, να μην έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές υγείας που απαιτούνται, έτσι ώστε να περιθάλπονται οι ξένοι τουρίστες.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση Ιατρικών Συνεδρίων και αυτές οι προθέσεις να απορρίπτονται ελέω έλλειψης υποδομών.

 

Μεταφορικό ισοδύναμο

Ενα από τα πάγια αιτήματα των νησιών μας κ. πρωθυπουργέ είναι και η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου που προκύπτει άλλωστε ως υποχρέωση από το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο που υποχρεώνει την εξουσία να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες ισοδύναμες στους πολίτες της επικράτειας. Να σημειώσουμε και σας είναι γνωστό μεταφορικό ισοδύναμο εφαρμόζεται ως ευρωπαϊκό κεκτημένο στην Γαλλία από το 1976 όπου το κόστος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών δεν υπερβαίνει το αντίστοιχο των τραίνων.

 

Τουρισμός

Παρά την ανάπτυξή της η τουριστική μας βιομηχανία χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση για να αντέξει στον ανταγωνισμό. Ένα από τα αιτήματα που προβάλλονται κ. πρωθυπουργέ από τους τουριστικούς φορείς είναι και η αποκέντρωση πόρων για την διαφήμιση και προβολή στο εξωτερικό. Όπως σας είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί στην Ρόδο ο ΠΡΟΤΟΥΡ για την προβολή και διαφήμιση του νησιού στις τουριστικές αγορές ενώ παρόμοιοι οργανισμοί λειτουργούν και στην Κω και σε άλλα νησιά. Ταυτόχρονα η περιφέρεια μέσω της επιτροπής τουρισμού που έχει συστήσει προωθεί ενέργειες που στοχεύουν στην προβολή των νησιών σε ευρωπαϊκές χώρες σε συνεργασία πάντα τους τουριστικούς φορείς . Αίτημα που κατατίθεται είναι η αποκέντρωση πόρων για διαφήμιση στο εξωτερικό από τον ΕΟΤ στους τοπικούς φορείς.

 

Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Δυστυχώς η ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω και της κρίσεως που μαστίζει και τον εφοπλιστικό κλάδο αντί να βελτιώνονται χειροτερεύουν χρόνο με τον χρόνο. Δεν θα ταυτιστούμε κ. Πρωθυπουργέ με την άποψη ότι κινδυνεύουν με πλήρη αποκλεισμό νησιά μας θέση που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ακραία. Ισχυριζόμαστε όμως και αυτό είναι το αληθές ότι οι συγκοινωνίες στα νησιά μας δεν είναι αυτές που εξυπηρετούν τους νησιώτες μας σε βαθμό ικανοποιητικό. Ζητάμε και για τον τομέα αυτό την παρέμβαση σας ώστε σε συνεννόηση με την περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση να βρεθεί επιτέλους μόνιμη λύση που θα ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες των νησιών μας.

 

Μετά τιμής,

Ιωάννης Παππάς

Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

 

 906260566813667221.jpg

 

* Πολιτικό Γραφείο Ρόδου:

Συντάγματος Εθελοντών Δωδεκανησίων 26, 85100 Ρόδος (1ος όροφος Εμπορικού Κέντρου CAIRO PALACE) Τηλ. 22410 25033, 22410 25045, Φαξ: 22410 25045

* Πολιτικό Γραφείο Κω:
Βασιλέως Παύλου 31, 85300 Κως Τηλ. 6949 626400, 6948 670444

* Πολιτικό Γραφείο Αθηνών:
Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι (4ος Όροφος) Τηλ. 6949 808388

Mail: [email protected] / www.ioannispappas.gr

fb: ioannis.pappas / ioannis.pappasb / twitter: Pappasayannis 

 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν στην έκθεση εικόνων είναι από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Ρόδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Το ΟΧΙ, το γιατί και το μετά, της Μαρίας Καρχιλάκη
Σταύρος Θεοδωράκης: “Αφού θέλουμε την Ελλάδα αλλιώς, ας πράξουμε αλλιώς”. Μήνυμα για το 2019!
Μίχου (Κομισιόν): «Δεν έχουμε πειστεί πως ο νόμος θα είναι αποτελεσματικός”, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.