Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ο ευρυμαθής και πυρίκαυστος κ. Ζουράρις!, του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη

Spread the love

 

Κώστας Σκανδαλίδης 

 

 

 

newego_large_t_901_106517104.jpg

 

Ο καθείς -βεβαίως βεβαίως- έχει και τον βίο του και την πολιτεία του! Πολύ δε του περισσοτέρου ο κ. Κωνσταντίνος Ζουράρις, ο άλλοτε σταρ της ανανεωτικής Αριστεράς, τον οποίο εκεί γύρω στο ΄80 περιέφεραν οι Ρηγάδες στα αμφιθέατρα ως διανοούμενο ευρωκομμουνιστή προκειμένου να κατακεραυνώνει τους ορθόδοξους ΚουΚΟυΕδες και τον Ανδρέα Παπανδρέου με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Προφανώς είχαν εφεύρει τότε οι πρόγονοι των σημερινών Συριζαίων τον άνθρωπο που θα τους έκανε τη… λάτζα!

Έκτοτε έως και σήμερον έχει καλύψει όλα τα υπαρκτά ιδεολογικά φάσματα εν Ελλάδι και όχι μόνον. Ήγουν: Πλην ΠΑ.ΣΟ.Κ., έχει εντρυφήσει στο Κ.Κ. Εσωτερικού έως και τα μέσα της δεκαετίας του ΄80, υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής το 1999 με το Κ.Κ.Ε., υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιος νομάρχης το 2002 στο Λασίθι της Κρήτης, συνεργάστηκε με τον Στέλιο Παπαθεμελή ως στέλεχος του Πανελλήνιου Παμμακεδονικού Μετώπου το 2009, κατήλθε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ το 2014, ενώ δημιούργησε και το δικό του κόμμα με τον τίτλο “Πυρίκαυστος Ελλάς”.

Όσον αφορά στη συγγραφική του ιδιότητα, εν συντομία ο βίος και η πολιτεία (τουτέστιν η εργογραφία), του ευρυμαθούς καθηγητού είναι η ακόλουθη:

 

=’ξηγητάρια,
=Φιλοκαλούμεν μετ’ ανταρσίας
=Να την χέσω τέτοια λευτεριά, οπού θα κάμω εγώ εσένα πασιά!,
=Ο Ζουράρις καταδίδει… τον Ζουράρι,
=Βέβηλα κίβδηλα σκύβαλα,
=Νυν… αιωρούμαι,
=Χέσαιτο ει μαχέσαιτο,
=Γελάς ελλάς αποφράς,
=Μισγάγκεια απερινόητη
=Άθλια άθλα θέμεθλα,
=Μέσα στο σάμαλι η Αχειροποίητος,
=Θεοείδεια παρακατιανή,
=Λ.Ο.Κ. Λόγοι οβρίμων καταδρομών,
=Ουρανίας πέρι ήγουν περί χαρουπιάς χαροποιού κενώσεως,
=Ουρανίαι, πέρι ή περί ζωοποιού κενὠσεως,
=Ελληνική Δημοκρατία: Σπουδή στα σπουδαρχίδια της εδώ κοπροκρατίας κ.ά.

 

Δεν επιθυμώ να διαλάθει της προσοχής σας ότι ο Κωνσταντίνος Ζουράρις σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι, αλλά έκανε και μουσικές σπουδές στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Ακαδημία Mozarteum και στο Saltzburg της Αυστρίας.

Ειρήσθω εν παρόδω, ότι ο πατέρας του Γεώργιος Ζουράρις, αφροδισιολόγος-σεξολόγος ιατρός οδηγήθηκε στο Διαρκές Έκτακτο Στρατοδικείο για υπονόμευση του μαχητικού φρονήματος του στρατεύματος, επειδή το 1947 συνέγραψε το βιβλίο με τίτλο “Ο αυνανισμός, το πάθος εις το φως της επιστήμης”.

Όταν το 2000 αποσκίρτησε για δεύτερη φορά από το Κ.Κ.Ε., η δήλωση του κόμματος για την αποχώρηση του κ. Ζουράρι έλεγε πως “είναι δικαίωμα του καθενός να διατίθεται όπως γουστάρει.”

Προχθές ο κ. καθηγητής εκλήθη παρά του πρωθυπουργού να συμμετάσχει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και να αναλάβει τη θέση του υφυπουργού Παιδείας. Δεν γνωρίζουμε μόνον τις αρμοδιότητες του κ. Ζουράρι και αν αντικαθιστά τον κ. Πελεγρίνη. Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε η Ελλάς έχει κάνει ένα βήμα μπροστά στα θέματα της παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού.

Και όποιος έχει αντίρρηση ας βγει να μας πει περί της αρχαιογνωσίας και των γνώσεων και του αυξημένου IQ του κ. καθηγητή, διότι έχω να αντιπαραθέσω την άποψη, ότι αν πρόκειται να καταρτίσει ωρολόγια προγράμματα σπουδών επί των σπουδαρχιδίων της κοπροκρατίας ή να μας χέσει την ελευθερία ή να μας διδάξει χαροποιούς ή ζωοποιούς κενώσεις, ε τότε να μας λείπει το αναψυκτικόν!

Μας συγχωρείτε κύριοι που τον ορίσατε ως ταγό της παιδείας, αλλά η αντίρρησή μας έγκειται στην άρνησή μας να δεχθούμε την ταγή σας.

Και μπορεί μεν ο κ. Ζουράρις να διατίθεται όπως θέλει και όπως νομίζει, αλλά ο λαός κ. πρωθυπουργέ δεν επιθυμεί να ανέχεται τον κάθε αριβίστα και τον κάθε γυρολόγο της πολιτικής και μάλιστα καθήμενον επί του σβέρκου του.

Άλλωστε του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει!

[υγ.: το άρθρο στηρίζεται σε στοιχεία της εφημερίδας “Εθνος”, 15.2.2015]

Ρόδος, 6.11.2016

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr 

 

SHARE
RELATED POSTS
Έφυγε ο Σερ, του Γιάννη Παντελάκη
Η γιορτή του Α/ΓΕΣ κου Καμπά στo Κ.Α.Α.Υ. του Αγίου Ανδρέα, της Τζίνας Δαβιλά
Κι όλο το νησί ένα βότσαλο στα πόδια σου, του Μανώλη Δημελλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.