Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Ο δρόμος με τις σούβλες, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 

 

 

Δρόμος από την διασταύρωση για Λίνδο μέχρι την Πυλώνα. Για όσους δεν γνωρίζουν, η κέντρική αρτηρία που οδηγεί στην Νότια Ρόδο. Ένας δρόμος πολυσύχναστος, με κάθε λογής οχήματα μα και πεζούς ακόμα, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι με την αυξημένη τουριστική κίνηση.

 

Σπάνια μου λείπουν οι λέξεις μα τώρα ψάχνω χωρίς επιτυχία να βρω τον σωστό χαραχτηρισμό για την εικόνα που βλέπετε. Ηλιθιότητα, ανευθυνότητα, αμάθεια, αδιαφορία, άγνοια, ασχετοσύνη; Ό,τι και να ΄ναι πρέπει να συνοδεύεται από το “εγκληματική”. “Εγκληματική ηλιθιότητα”, “εγκληματική αδιαφορία”… και πάει λέγοντας.

 

Πάνε μήνες που επικρατεί η κατάσταση αυτή -κι από τις δυο πλευρές του δρόμου, επι εκατοντάδες μέτρα- και μόνο οι ανεύθυνοι “υπεύθυνοι” δεν σκέφτονται τον άτυχο ποδηλάτη που μπορεί να πέσει, τον δικυκλιστή που θα κάνει μια στραβοτιμονιά για να αποφύγει κάποια από τις πολλές πέτρες, το αυτοκίνητο που θα “παραστρατήσει” λίγο στον κακοφωτισμένο δρόμο, τον πεζό που θ’ αποφασίσει το βραδάκι να κατηφορίσει προς Κάλαθο για μια μπύρα ή για ψώνια. Όχι, περιμένουν οι ανεύθυνοι “υπεύθυνοι” να σουβλιστεί πρώτα κάποιος, όπως περιμέναν να χαθούν ζωές για ν’α αποφασίσουν να κάνουν κάτι για την γέφυρα της Κρεμαστής.

Φτού να μην βασκαθείτε!

Υ.Γ. Οι νομικές μου γνώσεις είναι στοιχειώδεις. Είμαι όμως βέβαιος πως ο νόμος, ο ΚΟΚ, κάτι θα λέει για την σήμανση, για την ασφάλεια των δρόμων, για το πού και σε πόση απόσταση μπορεί να υπάρχουν εμπόδια και όλα αυτά. Λοιπόν;

 

 

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

SHARE
RELATED POSTS
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΚΟΣΚΥ – EDWARD LEAR – TO MAKE GOSKY PATTIES, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Allons enfants de la Patrie!, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Προσλήψεις, διορισμοί και πλαστά χαρτιά, του Βαγγέλη Παυλίδη
3 Σχόλια
 • Β.Π.
  17 Ιουνίου 2014 at 15:25

  Πιστεύω πως ο νόμος θα έπρεπε να επέμβει αυτεπάγγελτα. Ας ελπίσουμε πως κάποιος αρμόδιος θα δει το δημοσίευμα αυτό. Κατά τα άλλα… Ζήτω η αθάνατη Ελλας!
  Και να σκεφτεί κανείς πως οι αφιλότιμοι ούτε την σχετική σήμανση δεν έχουν βάλει!
  ο Θα

 • BASILARAS NIKOS
  17 Ιουνίου 2014 at 14:39

  Βαγγέλη, αυτοί οι εργολήπτες, αυτοί οι ανάδοχοι αυτοί που επιβλέπουν, αυτοί, αυτοί, όλοι αυτοί, αν συγγενείς των σουβλιστεί τι θα εξομολογηθούν?…
  Διερωτώμαι αν πηγαίναμε μαζί στον εισαγγελέα και καταθέταμε μήνυση κατά εσκεμμένης πρόθεσης για φόνο λες να μας άκουγε?

 • Νικος Ιγγλεσης
  17 Ιουνίου 2014 at 14:03

  Τελικά ενας τρόπος θεωρω οτι υπάρχει ΜΗΝΥΣΕΙΣ σε κάθε ανεθυνουπευθυνο!ή κατ αγνωστων .

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.