Κτηνιατρική/Φιλοζωΐα

Ο Άσπρος ζητά νέο σπίτι!, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 Βαγγέλης Παυλίδης

Για την υγεία σας, προτείνεται επίσκεψη στο blog του  

Τον βρήκαμε να περιφέρεται στο χωριό, η συνηθισμένη εγκατάλειψη σκύλου απο κάποιον ασυνείδητο. Ήταν περίπου ενός έτους, με φανερά σημάδια κακομεταχείρησης, υποσιτισμένος, φοβισμένος χωρίς καμιά εμπιστοσύνη στους ανθρώπους.

Τον περιμαζέψαμε και εδώ και έξη περίπου μήνες ζεί μαζί μας, με ένα μεγάλο περιφραγμένο χωράφι με δέντρα και θάμνους στην διάθεσή του, να τρέχει και να παίζει ελεύθερα. Περνάει αρκετές ώρες της ημέρας μέσα στο σπίτι ιδιαίτερα το χειμώνα, και οπωσδήποτε κοιμάται μέσα κάθε βράδυ. Είναι πολύ φιλικός με τους ανθρώπους, μεγάλους και παιδιά, με την γάτα μας και, όσο μπορούμε να ξέρουμε, με άλλους σκύλους. Δεν γαυγίζει, παρα μόνο στα περαστικά αυτοκίνητα.

Γνωρίζει τις βασικές εντολές μα θέλει να είναι ο αρχηγός, το Νο1, και πολλές φορές η διαταγή πρέπει να επαναληφθεί πριν υπακούσει. Γενικά, ο Ασπρος είναι ένας πολύ καλός και φιλικός σκύλος, γεμάτος ζωή, που του αρέσουν οι μακρινοί περίπατοι και η άσκηση που όμως χρειάζεται ένα αφεντικό που θα διαθέτει τον ανάλογο χρόνο και ενέργεια να ανταποκριθεί στις ανάγκες του και να τον διδάξει περισσότερη πειθαρχία.

Η απόφαση να τον προσφέρουμε για υιοθεσία ήταν δύσκολη και την κάνουμε με μισή καρδιά. Όμως, η ζωτικότητά του, η ενεργητικότητα και η ανάγκη που έχει για άσκηση ξεπερνάνε τις αντοχές μας, δεδομένης της ηλικίας και του τρόπου της ζωής μας.

O Άσπρος είναι υγειέστατος, στειρωμένος, έχει κάνει όλα τα εμβόλια, και έχει τσίπ. Είναι μεσαίου μεγέθους, περίπου 60 εκ. στον ώμο.

Για πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το 6944556809.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Ο Άσπρος αγαπά τις κάλτσες, ιδιαίτερα τις βρώμικες:-)

 

ASPROS_04.jpg

ASPROS_03.jpg

ASPROS_01.jpg

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Αν το δεις, θα δεις…
Ρούλα Βασιλοπούλου
Επ’αυτοφώρω ο βοσκός που κυκλοφορούσε με φόλες, της Ρούλας Βασιλοπούλου
Γαβ…, του Μανώλη Δημελλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.