Κτηνιατρική/Φιλοζωΐα

Ο Άσπρος ζητά νέο σπίτι!, του Βαγγέλη Παυλίδη

 Βαγγέλης Παυλίδης

Για την υγεία σας, προτείνεται επίσκεψη στο blog του  

Τον βρήκαμε να περιφέρεται στο χωριό, η συνηθισμένη εγκατάλειψη σκύλου απο κάποιον ασυνείδητο. Ήταν περίπου ενός έτους, με φανερά σημάδια κακομεταχείρησης, υποσιτισμένος, φοβισμένος χωρίς καμιά εμπιστοσύνη στους ανθρώπους.

Τον περιμαζέψαμε και εδώ και έξη περίπου μήνες ζεί μαζί μας, με ένα μεγάλο περιφραγμένο χωράφι με δέντρα και θάμνους στην διάθεσή του, να τρέχει και να παίζει ελεύθερα. Περνάει αρκετές ώρες της ημέρας μέσα στο σπίτι ιδιαίτερα το χειμώνα, και οπωσδήποτε κοιμάται μέσα κάθε βράδυ. Είναι πολύ φιλικός με τους ανθρώπους, μεγάλους και παιδιά, με την γάτα μας και, όσο μπορούμε να ξέρουμε, με άλλους σκύλους. Δεν γαυγίζει, παρα μόνο στα περαστικά αυτοκίνητα.

Γνωρίζει τις βασικές εντολές μα θέλει να είναι ο αρχηγός, το Νο1, και πολλές φορές η διαταγή πρέπει να επαναληφθεί πριν υπακούσει. Γενικά, ο Ασπρος είναι ένας πολύ καλός και φιλικός σκύλος, γεμάτος ζωή, που του αρέσουν οι μακρινοί περίπατοι και η άσκηση που όμως χρειάζεται ένα αφεντικό που θα διαθέτει τον ανάλογο χρόνο και ενέργεια να ανταποκριθεί στις ανάγκες του και να τον διδάξει περισσότερη πειθαρχία.

Η απόφαση να τον προσφέρουμε για υιοθεσία ήταν δύσκολη και την κάνουμε με μισή καρδιά. Όμως, η ζωτικότητά του, η ενεργητικότητα και η ανάγκη που έχει για άσκηση ξεπερνάνε τις αντοχές μας, δεδομένης της ηλικίας και του τρόπου της ζωής μας.

O Άσπρος είναι υγειέστατος, στειρωμένος, έχει κάνει όλα τα εμβόλια, και έχει τσίπ. Είναι μεσαίου μεγέθους, περίπου 60 εκ. στον ώμο.

Για πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το 6944556809.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Ο Άσπρος αγαπά τις κάλτσες, ιδιαίτερα τις βρώμικες:-)

 

ASPROS_04.jpg

ASPROS_03.jpg

ASPROS_01.jpg

 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
10858497_1576602872576844_8940842082730935351_n.jpg
Εκπαίδευση που αξίζει και δεν κοστίζει μία… περιουσία, του Βασίλη Μπορομπόκα
Ο Λέων της Νεμέας και ο Σέσιλ στον παράδεισο των Λεόντων, του Κωστή Α. Μακρή
Ρόδος: σύλληψη βοσκού που δηλητηρίαζε ζώα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.