Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Ο αξιότιμος Κύριος Μπαλτάκος, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

Τον κύριο Μπαλτάκο δεν τον ακούτε πρώτη φορά βέβαια, τώρα που συζητάει αδελφικά με τον Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη καθώς ξεσκεπάζει κυβερνητικές συνομωσίες και σκευωρίες και εκφράζεται με προσβλητικό τρόπο για υπουργούς μα και για το ίδιο το αφεντικό και φίλο του, τον πρωθυπουργό. Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ο κύριος Μπαλτάκος είναι γνωστός απο παλιά.

Θυμάστε βέβαια εκείνο το “αν χρειαστεί θα συνεργαστούμε και με τη Χρυσή Αυγή”, όταν αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ απο την Κυβέρνηση.

Θα θυμάστε την καταγγελία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) στην οποία δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν το έργο της Επιτροπής και τα δικαιώματα του ανθρώπου, ούτε οι σχετικές διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει απο την συνάντηση η επιτροπή προκειμένου “να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια και το κύρος του θεσμού που εκπροσωπεί”.

Θα θυμάστε τα τρεχάματά του προκειμένου να περάσει το άθλιο “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο και την σχετική δήλωσή πως δεν τον απασχολεί τι λέει η Διεθνής Αμνηστία και πως “Αστυνομικοί και λιμενικοί είναι το υποστύλωμα του κράτους”- αν έβαζε και τον στρατό θα ήταν Παπαδόπουλος. Άσε πάλι εκείνο το γελοίο (αν δεν ήταν εμφυλιοπολεμικό) “Αντικομμουνιστής γεννήθηκα και αντικομμουνιστής θα πεθάνω” που μου θύμισε το “Εγώ Αγγλος εγεννήθην και ως τοιούτος θα αποθάνω”, του Μπόστ.

Καμμιά έκπληξη λοιπόν για την φιλική συζήτηση με τον Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη. Και ό μεν κύριος Μπαλτάκος, μπορεί να λέει ό,τι θέλει -κάτι που δεν θα ήταν δυνατό σ’ ένα πολιτικό καθεστώς σαν αυτό που φαίνεται να πρεσβεύει. Το πρόβλημα και το ερώτημα αφορά τον κύριο Σαμαρά πρώτα, το κόμμα του και το δεκανίκι-ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια. Αγνοούσε άραγε ο πρωθυπουργός τους δεολογικούς προσανατολισμούς και τις προτιμήσεις του επι πολλά χρόνια φίλου και στενού συνεργάτη του; Ή μήπως τις ήξερε μεν, δεν τον ενοχλούσαν δε. Η λογική μου λέει πως μάλλον το δεύτερο ισχύει. Στο κάτω κάτω έχει κι άλλους τέτοιους στο κόμμα του.

Και το ΠΑΣΟΚ; Η παρουσία στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό “πρόβλημα” και πρέπει να παυθεί, δήλωσε ο κύριος Βενιζέλος. Μάλιστα, εξαιρετικά! Tόσον καιρό όμως τι κάνατε, κύριε Βενιζέλε μου; Πώς συνεργαζόσαστε με τον “ακροδεξιό θύλακα”, με τις “εκλεκτικές συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά” (ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ); Τώρα βέβαια που τα αδικαιολόγητα δεν μπορεί να δικαιολογηθούν πια παριστάνουμε τον σκληρό και ζητάμε την αποπομπή του, ε κύριε Βενιζέλε. Αφεριμ!

ΥΓ. Καθώς έγραφα ετούτο εδώ βγήκαν διάφορες ανακοινώσεις και δηλώσεις, πρώτα του ίδιου του κυρίου Μπαλτάκου μα και υπουργών που διαψεύδουν ή προσπαθούν να μπαλώσουν την κατάσταση. Βέβαια, δεν απευθύνονται σ’ εμάς μα ίσως σε κάποιους εξωγήινους, άσχετους, που δεν κάτέχουν τα ελληνικά πρόσωπα και πράγματα, μα ούτε και την ελληνική γλώσσα.

 

 

ΒαγγέληςΠαυλίδης

SHARE
RELATED POSTS
Ελλάς και ΕΥΡΩ, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΒΡΕΞΕ ΨΑΡΙΑ – THE DAY IT RAINED FISH, του Βαγγέλη Παυλίδη
Σκοποβολή, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.