Πόρτα στον Κόσμο

O χειρότερος Πρόεδρος στην Ιστορία των Η.Π.Α., του Δρ Παναγιώτη Ιακωβή

Spread the love

Ο κ. Παναγιώτης Ιακωβής Καρδιολόγος – Επεμβατικός Καρδιολόγος – Διδάκτωρ Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Οι Η.Π.Α , χωρίς αμφιβολία είναι μια Παγκόσμια Υπερδύναμη. Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε, μάλιστα, τον εκάστοτε Πρόεδρό τους ως “Πλανητάρχη”.

Το κύρος των Η.Π.Α, όμως, έχει τρωθεί βαρύτατα από την προεδρία του Donald Trump. O διχαστικός, αλλοπρόσαλλος, λόγος του Προέδρου, η εμφανέστατη αντιπάθειά του προς την Επιστήμη, η υποκίνηση από τους οπαδούς του ρατσιστικής βίας, η ιδεοληπτικά χρωματισμένη αποτυχία αντιμετώπισης της Πανδημίας, οι λυκοφιλίες του με τους Προέδρους Putin και Erdogan και η απομάκρυνσή του από την Ευρώπη, είναι μόνο μερικά από τα καταστροφικά φαινόμενα που σημάδεψαν την προεδρία του.

Είναι εμφανής η απελπισμένη προσπάθεια του Λευκού Οίκου να δείξει ότι ηγείται του κόσμου στα “τεστ” για τον Covid-19, την ίδια στιγμή που χιλιάδες Αμερικανοί πεθαίνουν καθημερινά από την Επιδημία. Την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος έρχεται σε καθημερινή αντίθεση με τον διακεκριμένο και σεβάσμιο Καθηγητή Α.Fauci.

Όμως, η προεδρική θητεία του D. Trump, κατά τη γνώμη μου, σημαδεύεται βαθιά και από την έκρηξη φυλετικού μίσους στις Η.Π.Α που ο ίδιος και οι οπαδοί του προωθούν και από την μάλλον ιδιοτελή στήριξή του σε καθεστώτα όπως αυτά του τύραννου Erdogan, του Bolsonaro αλλά και την “ανάρμοστη” σχέση που είχε με τον V.Putin με σκοπό την εκλογή του. Η ανεπάρκεια, η ιδιοτέλεια, ο φανατισμός και η ανώριμη στάση των Η.Π.Α στην παγκόσμια σκηνή τα τελευταία χρόνια, ενίσχυσαν ακραίους παγκόσμιους πόλους, οι οποίοι με σημαία τους έναν ακραίο εθνικιστικό και ενίοτε ρατσιστικό λόγο, οδηγούν ανενδοίαστα τον κόσμο στον όλεθρο.

Πιθανολογώ ότι ο D. Trump θα χάσει τις επόμενες εκλογές από τον σαφέστατα πιο μετριοπαθή και λογικό J.Biden.

Όμως, οι πληγές που άνοιξαν στο σώμα της Αμερικανικής Δημοκρατίας αλλά και η τρώση του γοήτρου των Η.Π.Α στην παγκόσμια σκηνή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο να γιατρευτούν.

Και αυτό γιατί “ο χειρότερος Πρόεδρος στην ιστορία των Η.Π.Α” δεν προήλθε από παρθενογένεση. Ψηφίστηκε από ήδη υπάρχοντα ευρύτατα στρώματα Αμερικανών που περιθωριοποιημένοι, χωρίς επαρκή Παιδεία και φανατισμένοι από ακραίους εξτρεμιστές και ρατσιστές, δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Σε δεδομένη στιγμή στο μέλλον θα εκφραστούν ξανά.

Ευθύνη του J.Biden είναι , κατά τη γνώμη μου, η ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας στις Η.Π.Α, ώστε να μην άγονται και φέρονται οι Πολίτες από θεωρίες συνωμοσίας και ψεύδη. Απαραίτητη κρίνεται , επίσης, η καταλλαγή του φυλετικού μίσους, αλλά και η επανασύνδεση της Αμερικής με την φιλελεύθερη και προοδευτική Ευρώπη. Και όλα αυτά δεν βρίσκονται καθόλου μακριά από την Ελλάδα, όπως πικρά διαπιστώσαμε από την αλλοπρόσαλη και ιδιοτελή “φιλία” των Προέδρων Trump και Erdogan.

SHARE
RELATED POSTS
25-7003717666040.jpg
Σφοδρή κριτική του Γερμανικού ΥπΕξ στον Β. Σόιμπλε για την Ελλάδα
Με 59 πυραύλους Τόμαχοκ ο Τραμπ «κέρδισε» και τους πιο αυστηρούς επικριτές του!
Η.Π.Α. σε κατάσταση Τρομοκρατίας! U.S.A. In state of Terror!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.