Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Niger’s Four…- Οι τέσσερις του Νίγηρα, του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

 

Γιώργος Σαράφογλου

Γιώργος Σαράφογλου

 

IMG_3821.JPG

Προ δυο εβδομάδων περίπου οι Αμερικανοί είχαν τέσσερις απώλειες στον Νίγηρα. Μετά από πιέσεις, τελικά ο Τραμπ πήρε τηλέφωνο να συλλυπηθεί τις χήρες των τεσσάρων στρατιωτών.

Σε ένα από τα τηλεφωνήματα, η σύζυγος του απωλεσθέντος στρατιώτη – μετά της οικογένειας της και μια βουλευτή – επέβαινε στο αυτοκίνητο συνοδείας της κηδείας του συζύγου της. Όταν ήρθε το τηλεφώνημα του Τραμπ το έβαλαν στο μεγάφωνο για ν’ ακούνε ολοί. Εκεί ήταν που την πάτησε και πάλι και “έβαλε το παπούτσι του στο στόμα του” – έτσι λένε εδω στην Αμερική όταν κάποιος κάνει μια γκάφα και πετάει μια μπαρούφα η οποία γυρνάει σαν μπούμερανγκ πίσω, “…he put his shoe in his mouth” – και είπε περίπου ότι λυπάται αλλά ο σύζυγος του ήξερε πού και τι υπέγραφε όταν κατατασσόταν ως εθελοντής στον στρατό!

Αυτόν τον διάλογο μετέφερε στα μίντια η βουλευτής και αργότερα όταν ο Τραμπ το διέψευσε – εμπλέκοντας κατά την προσφιλή του μέθοδο και άλλους προέδρους ότι δεν έπαιρναν τηλέφωνο τις οικογένειες απωλεσθέντων στρατιωτών – η χήρα το επιβεβαίωσε.

Περιττό ότι πήραν φωτιά τα μίντια. Και σαν μην έφθανε αυτό, αναγκάστηκε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου – ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ένας παρασημοφορημένος στρατηγός που έχαιρε την εκτίμηση όλων και το 2010 είχε χάσει κι ο ίδιος τον γιο του στο Αφγανιστάν – να μαζέψει τα αμάζευτα δικαιολογώντας λίγο-πολύ τον εργοδότη του, πέφτοντας με αυτη την κίνησή του στα μάτια πολλών.

Κάθε μερα και κάτι άλλο με τον ανισόρροπο ένοικο του Λευκού Οίκου!

Not a boring day in America!

SHARE
RELATED POSTS
Πανελλήνιες εξετάσεις στη χώρα του “φαίνεσθαι”, του Νίκου Μουτσάκη
Τέλος Εποχής. Ξανά ( Καληνύχτα Κεμάλ), του Μάνου Στεφανίδη
Μανώλης Δημελλάς
Κάσος, η λησμονημένη καπετάνισσα του Αιγαίου, του Μανώλη Δημελλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.