Πόρτα στην Πολιτική

Νέα πρόταση Σταύρου Θεοδωράκη για ισχυρό, τρίτο πόλο στο Κοινοβούλιο- Αυτοδιάλυση ΠΟΤΑΜΙΟΥ & λοιπών κομμάτων

Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη
Spread the love

 

 

 

  

 

Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι επικεφαλής

της πολιτικής κίνησης “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”

και βουλευτής Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

theo.jpg

 

Tο Σάββατο 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα έκτακτη συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ προκειμένου να συζητηθούν τόσο το πόρισμα που θα προκύψει αύριο από την επιτροπή διαλόγου του κοινοβουλίου του κέντρου, όσο και η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη -πολιτικού συμβουλίου για την σύσταση και τον τρόπο εκλογής υποψηφίου για τον νέο -υπό σύσταση- προοδευτικό φορέα που ευελπιστεί να γίνει ο τρίτος δυνατός πόλος του πολιτικού συστήματος. Ο ίδιος είπε: 

 

«Τολμάμε και προτείνουμε: Ανοιχτή εκλογή αρχηγού με κάλπες σε όλη την Ελλάδα στην οποία πρέπει να πάρουν μέρος τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι! Αυτό είναι το στοίχημά μας». Στη συνέχεια είπε: «Δεν θα αφήσουμε τους μηχανισμούς να επιβάλουν τους κανόνες τους. Ο λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίσει. Ο κάθε υποψήφιος να παρουσιάσει στους πολίτες τις θέσεις του για τις μεγάλες αλλαγές».

 

Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό που θα εκλεγεί ανέφερε ότι αυτός θα οδηγήσει άμεσα την προοδευτική παράταξη σε συνέδριο και ότι τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία θα συνεχίσουν να υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της παρούσας Βουλής καθώς αυτά ψήφισε ο κόσμος και αυτά θα τον εκπροσωπούν.

 

Στη συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Και καθώς η νέα παράταξη αποκτά σάρκα και οστά οι κινήσεις, τα κόμματα, οι συλλογικότητες θα αποφασίσουν αν θα διαλυθούν ή αν διατηρήσουν τις ξεχωριστές τους δομές. Όμως το καινούργιο θα είναι καινούργιο. Δεν θα είναι συνασπισμός κομμάτων. Δεν θα είναι ομοσπονδία».

SHARE
RELATED POSTS
Ευρωπαϊκή ή Εθνική Πολιτική;, του Δρ Βασίλειου Μαστρογιάννη
Οι “τσιμπημένοι”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Ένας φερετζές που λεγόταν κέντρο, του Γιώργου Πίτσου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.