Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Να σας ευχηθώ προκαταβολικά, κύριε Αλέξη, του Δημήτρη Κατσούλα

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

Resizer.jpg

 

 

Οι απειλές για κατασχέσεις και φυλακίσεις όσων δεν πληρώνουν στο Ελλαδιστάν όπως και στην υπόλοιπη καθ’ ημάς υποσαχάρια Αφρική, κάτι υποδηλώνουν: τον πανικό που διακατέχει την κυβέρνηση για τα άδεια ταμεία που έχει μπροστά της. Πρέπει να βγαλουμε ξανά ”πλάτη”. ”Πάλι εμείς;” Και βέβαια εμείς Είμαστε οι μόνοι-μισθωτοί και συνταξιούχοι-που ούτε ένα πενηνταράκι (δραχμή) δεν μπορούμε να κρύψουμε.

Συμφωνώ φίλε και σύντροφε Αλέξη να μου πάρεις το εικοσαράκι (0.20 δεκάρες) αφού όπως με διαβεβαίωσε ο κ.Σταθάκης, ώχ! Σταθάκης είπα ότι δεν θα μου κόψει πιά ούτε πεντάρα (0.50 ευρώ). Πάμε παρακάτω. Η κυβέρνηση σε χαμηλούς τόνους πάντα, αργότερα λέει ότι θα αγριέψει, διαρρέει προς τα κανάλια ότι πρέπει να εξοφλήσουν τις οφειλές τους για να ”ξεκαθαρίσει” και το τηλεοπτικό τοπίο.

Ξέρετε, πόσα χρήματα μας λείπουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου; Δεκαεννέα δις και κάτι ψιλά παρακαλώ! Αυτό το ποσό χρήζει αναλύσεως.Ο κάθε Έλληνας μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να καταβάλει στο κράτος 1902 ευρώ και κάτι ψιλά. Περιμένετε, είπαμε ο κάθε Έλληνας. Εμείς που είμαστε τέσσερις θα πρέπει να καταβάλουμε 7608 ευρώ και κάτι λεπτά. Πού θα τα βρούμε; Θα τα βρούμε, θα τα βρούμε μη φοβάσθε.  Ξέρετε πόσο στοιχίζει στο κράτος κάθε υποψήφιος φυλακισμένος; 2.48 ευρώ την ημέρα περίπου. Μην εμπλακείτε σε πράξεις μαθηματικές, δεν θα βρείτε αποτέλεσμα. Επεχείρησα να το κάνω κι εγώ και τελικά προτίμησα τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων…

Εάν τα 2/3 των νοικοκυριών στην Ελλάδα έχουν μεικτό εισόδημα κάτω από τα 12.000 ευρώ, είναι δύσκολο να πληρωθούν τα 19 δις έως το τέλος χρόνου, είτε μέσω φόρων εισοδήματος είτε με την μορφή του ΦΠΑ είτε μέσω του ΕΝΦΙΑ. Εγώ αγαπώ τον ΕΝΦΙΑ, ανεξάρητα εάν η μάννα τον αποκαλεί ΕΜΦΙΑ. Παρατήρηση προς τη μάννα: ”Μάνα μη τον ξαναπείς ΕΜΦΙΑ άλλη φορά γιατί θα σου χρεώσουν και τα ΑΜΦΙΑ των παπάδων και άντε βγάλτα πέρα με τα 329 το μήνα”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, θα μπορέσει να ελέγξει καλύτερα τις αντιδράσεις του κόσμου μια και η νωπή είναι πριν ένα μήνα ακριβώς. Φοβούμαι όμως. Μια μουντή καταχνιά είναι στο απέναντι βουνό, φτάνει και στο δικό μου, έρχεται με ταχύτητα ν’ απλώσει το υγρό χέρι της στην τσέπη μου, μάνα θα μας πάρουν το σπίτι…

Σοβαρά τα πράγματα, σοβαρότατα. Η πορεία των εσόδων τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη θα καταδείξει και τα όρια και τις αντοχές της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η περίφημη μεσαία τάξη στη χώρα τελεί υπό εξαφάνιση. Ο άλλοτε κεντρικός κορμός της Ελλάδας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (υπάρχει καμμιά και δεν την ξέρω;), αφανίζονται…

Παρά την φοβία μου πάντως, γι αυτά που θα γίνουν για μένα,χωρίς εμένα, αισιοδοξώ. Ναί μου συμβαίνει πρώτη φορά και το ομολογώ: Αισιοδοξώ γιατί η πρώτη επένδυση στη χώρα μου, είναι γεγονός: ”RADIO NINA-MIAMI//THESSALONIKH//ISRAEL.

Επειδή τα Χριστούγεννα εφέτος θ’ αποτελέσουν μια κρίσιμη περίοδο,ως διαφαίνεται (δεν γνωρίζω την τύχη μου μέχρι τότε)…  

Καλές γιορτές κύριε Πρωθυπουργέ, ευτυχές το 2015!


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Και χωρίς έρωτα, τι; της Μαρίνας-Μαρίας Βασιλείου
Μια ζωή ασταμάτητης αξιολόγησης…, του Κωστή Α.Μακρή
«…έτσι κι’ αλλιώς τα ξέρουν όλα», του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.