Ανοιχτή πόρτα

Μνήμες από Αύγουστο, του Άρη Μαραγκόπουλου

Spread the love

 

   Άρης Μαραγκόπουλος

 

 

 

 

dsc-3365-copy_orig.jpg

 

Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια (2006), ήταν αρχές Αυγούστου, που κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι είχα τελειώσει τηΜανία με την Άνοιξη. Έτρεξα, όλος ενθουσιασμό (αυτός είναι ο χαρακτήρας μου) να το μεταφέρω στη νεότερη κόρη μουΡόζα που ήταν επίσης στην Αθήνα και στον (τότε) Άγγλο φίλο της (γνώριζαν πάνω κάτω την πλοκή του βιβλίου).

 

Κι εξηγούσα διά μακρών στη γλώσσα του ξένου, σαν μικρό παιδί που χαίρεται για την πρώτη του έκθεση στο σχολείο, το τέλος του βιβλίου με την αναφορά στοΠρόγραμμα της Γκότα κλπ. κλπ. και μετά τους πήρα μαζί να κολυμπήσουμε και να τιμήσουμε το συμβάν με κανένα μικρόψαρο και ρακές εκεί προς τον Μαραθώνα.

 


Κι ακόμα τελείωνε Αύγουστος του 2012 όταν ένα απόγεμα, κατάκοπος από τη ζέστη (είχε καύσωνα και τότε), με τουμπανιασμένη την κοιλιά μου από γαστρεντερίτιδα, μέσα σε οδυνηρές στενοχώριες εξαιτίας της κρίσης, συνειδητοποίησα επίσης ότι Το Χαστουκόδεντρο μπορούσε επιτέλους να φύγει από τα χέρια μου!

Μην ρωτήσετε, επομένως, πότε τέλειωσε οριστικά το Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού: ο Αύγουστος με αγαπά, το καλοκαίρι το αγαπώ, η πόλη με αφήνει ήσυχο αυτόν τον μήνα και, ναι, αυτός ο μήνας θεραπεύει ανέκαθεν τους καημούς μου με τον καλύτερο τρόπο.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Άσυλο και άλλες αρχαίες λέξεις, , του Κωστή Α. Μακρή
Ένας σύγχρονος ραγιάς, του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη
19 Δεκεμβρίου 1843: κυκλοφορεί η “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Εμπενίζερ Σκρουτζ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.