Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Μήπως είσαι «Ποτάμι»;

Κατεβάστε και διαβάστε το βιβλιαράκι του Ποταμιού

 

«Το Ποτάμι» κυκλοφόρησε το «Κόκκινο Βιβλίο» του, όπως λένε αστειευόμενοι οι άνθρωποί του, προσπαθώντας να προσεγγίσει το πολιτικό ακροατήριο ακόμα και στις παραλίες. «Μήπως είσαι Ποτάμι;» είναι ο τίτλος που παραπέμπει στο «Μήπως είσαι ΚΟΔΗΣΟ;» που είχε κάνει επιτυχία, ως σύνθημα, στα 80’s. Το βιβλίο, που πωλείται προς δύο ευρώ, κωδικοποιεί θέσεις και αναφορές σε ζητήματα της επικαιρότητας. Ουσιαστικά προσπαθεί να απαντήσει στην κριτική για την έλλειψη θέσεων και ιδεολογικού στίγματος.

 

«Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει τον Διαφωτισμό που δεν έζησε. Να φτιάξει τη δική της Αναγέννηση. Παιδεία, ανθρωπισμός, άνοιγμα στον κόσμο, εδραίωση κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, ορθολογισμός.

 

Πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς των μετρίων, της αναξιοκρατίας, του φόβου, της κλειστής κοινωνίας. Να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, που θα πλημμυρίσει όλους τους χώρους δημιουργίας. Αλλιώτικα θα χαθούμε. Θα είμαστε οι χρεοκοπημένοι που δεν μπόρεσαν να σηκώσουν κεφάλι».

 

«Το Ποτάμι θέλει να ανατρέψει το παλαιοκομματικό σύστημα του ρουσφετιού και να επικρατήσουν παντού αρχές αξιοκρατίας. Αν δεν επιβληθεί αξιοκρατία, η Ελλάδα δεν θα βγει ποτέ από την κρίση. Ακόμα και αν ανακάμψει πρόσκαιρα, η πορεία θα είναι καθοδική. Και αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τα χρόνια που έρχονται. Μία αργή καθίζηση, μία στασιμότητα με μικρούς, μηδαμινούς ρυθμούς ανάπτυξης, με μεγάλη ανεργία, με το ελληνικό ταλέντο να αναχωρεί για τα ξένα».

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ντιμπέϊτ των τεσσάρων υποψήφιων Δημάρχων Αθήνας στον ΙΑΝΟ στις 6.02.2019
Για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, του Μανώλη Γλυνού [Υπ. Περιφερειάρχης & Επικεφαλής της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου]”
10.JPG
Αρχηγός ΓΕΣ Αντ/γος Αλκιβιάδης Στεφανής: Έλεγχος εφαρμογής Όπλων Στρατού Ξηράς σε Λουτράκι, Αυλώνα, Χαλκίδα και Χαϊδάρι

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.