Το σχόλιο της ημέρας

Μίνι, νιάτα και παρέλαση, του Χρήστου Μαγγούτα

 

Μας έπηξαν αυτές τις μέρες τα μίντια για τα μίνι των κοριτσιών στις παρελάσεις και πώς πρόδωσαν το ιερό νόημα του ΟΧΙ. Γιατί αυτό ήθελαν να ακούσουν οι τηλεθεατές τους. Καλά βρε, έφηβες είναι, πώς ήθελες να είναι ντυμένες, σαν μοναχές την εποχή της εικονομαχίας; Και έχουν και πόδια και στήθια και νιάτα και ομορφιά οι κοπέλες, πρέπει να ντρέπονται γι’ αυτό; Έτσι έφτιαξε η φύση τη γυναίκα για να διαιωνιστεί το είδος. 

 

Εσύ γιατί δεν τρέπεσαι μωρέ που γλαρώνεις στα μπούτια τους, που είναι τα παιδιά ή εγγονές κάποιου άλλου όμοιου με σένα, κι ύστερα τις κατηγορείς ότι πρόδωσαν τον ιερό νόημα του ΟΧΙ; Πόσες φορές το πρόδωσες εσύ μωρέ καναπεδάκια και μαξιλαροπνίχτη; Απαρνήθηκες το ΟΧΙ, όχι μόνο τρις αλλά τρις και δεκατρείς φορές, βολεμένε, και φόρτωσες σ’ αυτά τα κορίτσια και στα παιδιά τους να πληρώνουν για γενιές το χρέος σου. Γιατί δεν ήθελες να κάνεις το δικό σου Χρέος.
Κάτσε στον καναπέ σου και σάπισε, αλλά σκάσε. Κοίτα τα μίνι και τα στήθια των κοριτσιών, αλλά σκάσε. Κι αν μερικές κοπέλες το παραπήγαν, πάνω στα νιάτα τους είναι μωρέ, έχουν καυτό αίμα, όχι σαν το δικό σου, το παγωμένο, το άχρωμο, το άοσμο, το υπολογιστικό.

 

Μόνο εσύ δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις τις νεαρές κοπέλες που τις καταδίκασες να ξενιτευτούν μόλις τελειώσουν το σχολείο, γιατί εσύ, όχι οι Τούρκοι, έκαναν την σύγχρονη Ελλάδα σαν των «Ψαρών την ολόμαυρη ράχη». Γιατί το ίδιο θα μας πεις και στην παρέλαση στις 25 Μαρτίου. Και πάλι θα σου φταίνε οι κοπέλες που έχουν πόδια και στήθια και ομορφιά που πήγε η Ελλάδα κατά διαβόλου. Κι ας μην ψήφισαν ακόμα, ενώ εσύ που ψήφιζες μόνο τα ιερά της Ελλάδας δεν είχες στο νου σου.

Είσαι ο αλάθητος κριτής των πάντων – του εαυτούλη σου εξαιρουμένου.

 

Χρήστος Μαγγούτας


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Αν είναι δυνατόν, του Πάνου Μπιτσαξή
Ικαρία, του Πάνου Μπιτσαξή
Περιστολή δημόσιων δαπανών αντί φόρων, του Παναγιώτη Καρκατσούλη
Οι πτωχοπρόδρομοι Τσίπρας και Αντωνοπούλου και τα ρουσφετοχάρτια, του Παναγιώτη Καρκατσούλη
2 Σχόλια
 • Χρήστος Μαγγούτας
  5 Νοεμβρίου 2014 at 05:35

  Γιάννη
  Όταν οργίζεσαι μόνο τη γλώσσα δεν προσέχεις!!!
  Δεν έχουμε πια και άλλο τρόπο εμείς “της πένας οι αντρειωμένοι” !

 • Γιάννης Στουραΐτης
  4 Νοεμβρίου 2014 at 08:10

  Γουστάρω συμπυκνωμένη οργή, διατυπωμένη με γλωσσοκοπάνα!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.