Πόρτα στην Πολιτική

Μια Κυριακή…, του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

  

Χρήστος Μαγγούτας

 

 

 

 

 

 

ekloges_kommata.jpg

 

Πολλοί λένε ότι η Κυριακή αυτή θα είναι η πιο σημαντική από τη μεταπολίτευση. Εγώ λέω ότι θάναι η πιο ασήμαντη.

Ό,τι ήταν να λυθεί λύθηκε, να μπερδευτεί μπερδεύτηκε, είτε από δεξιοαριστερούς είτε από αριστεροδεξιούς. Ένας από τους δυο θα εκλεγεί – σοφοί αυτοί που έφτιαξαν την Πέπσι κόλα και την Κόκα κόλα: έχουμε επιλογές ρε, είμαστε ελεύθεροι να ψηφίσουμε τον καλύτερο χασάπη να μας σφάξει.

Κι αν δε βγει ο ένας θα βγουν και οι δυο μαζί. Δεν είδατε τι καλά τα βρήκαν η επάρατη δεξιά με το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ; Τώρα θα είναι ακόμα πιο εύκολα μια και ο «μικρός» απέδειξε ότι είναι ταχύτατος στις αλλαγές και μνημονιέστερος των μνημονιστών. Σε τρεις ώρες το εκκρεμές του πήγε από το Μαυσωλείο του Λένιν στην Καγκελαρία της Μέρκελ.

Κρίμα τα νιάτα του δηλαδή: την επόμενη των εκλογών να καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στην Καισαριανή και μερικούς μήνες αργότερα να καταθέσει τη σφαγιασμένη Ελλάδα στα πόδια των Γερμανών. Δεν ξέρω από που βγαίνει η λέξη τσίπρας αλλά τώρα υποπτεύομαι ότι δεν την έχει.

Τι άλλο λοιπόν θα αλλάξει την Κυριακή; Οι πολιτικοί μας σε μια μέρα από Εφιάλτες να γίνουν Λεωνίδες; Δε δουλεύει ανάποδα το ρημάδι. Ο λαός μας να αποφασίσει να θεωρεί την Ελλάδα σπουδαιότερη από την κονομισιά; Δεν το βλέπω σε μια γενιά που τίναξε στον αέρα όσα είχε κατακτήσει με αίμα η χώρα μας για δυο αιώνες και την καταχρέωσε για πέντε γενιές. Κονομισοκρατία θα μείνει όπως ήταν εδώ και αρκετά χρόνια, μια και βλέπουμε ακριβώς την ίδια νοοτροπία και όταν είδε την κρίση και τη χώρα ψυχορραγεί.

Λέτε να αλλάξει η Τρόικα ή όπως αλλιώς τη βάφτισαν; Προς το χειρότερο ναι. Γιατί τώρα και χρυσόβουτα από τους ηγέτες μας να βουτάει ό,τι της γυαλίζει στο μάτι.

Και το κυριότερο είναι ότι με σάπιο λαό δεν φτιάχνεις υγιή δημοκρατία, σαν τα μούτρα του θα την κάνει κι όταν έρχεται η ώρα του θερίζειν θα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ουσιαστικά μοναδικό υπαίτιο.

Γιατί μη μου πείτε ότι ήταν αφελής και δεν καταλάβαινε τίποτα όταν οι εκλεγμένοι του ξεπουλούσαν κάθε ιερό και όσιο. Ντενεκές ξεγάνωτος ήταν που γούρλωνε το μάτι του όταν έβλεπε κάνα ευρώ και δεν έβλεπε τίποτα άλλο. Άιντε ωρέ Πλάτωνα φτιάξε την Πολιτεία σου με τέτοιο υλικό.

Η Κυριακή θα είναι πολύ σημαντική μόνο για ένα λόγο: Να βάλουν τα κλάματα και να της κάνουν μνημόσυνο όσοι αγαπούν αυτοί τη χώρα, που ήταν και δεν είναι.

 

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/3E_Sx8mpDU4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη
Καταπέλτης ο Σταύρος Θεοδωράκης για την διαφθορά του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Μητσοτάκης και ο καπετάνιος του Τιτανικού, του Πάνου Μπιτσαξή
st_mesya-3-1024x683.jpg
3 χρόνια ΠΟΤΑΜΙ: “Προτεραιότητα η ανατροπή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.