Πόρτα στην Πολιτική

Μην ψηφίσετε Πρόεδρο. Θα αποφασίσουμε εμείς για σας!, του Κώστα Σκανδαλίδη

Spread the love

(μεταξύ σοβαρού και αστείου)

 

Παίρνοντας αφορμή από τον αγώνα κυρίως των κομμάτων της αντιπολί-τευσης, μείζονος και ελάσσονος, αλλά και αιτιάσεις στο διαδίκτυο από απλούς πολίτες, οι οποίοι ίσως βρίσκονται πίσω από παρατάξεις ή και όχι, θέλω να πω δυο κουβέντες.

 

Μπορεί και να με γέννησε η μάνα μου αφελή! Όταν π.χ. διαβάζω δημοσίευμα, με βάση το οποίο παρακαλούνται οι βουλευτές :

-“…Μην ψηφίσετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δώστε μας έτσι το δικαίωμα να αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον μας…”,
εγώ τώρα ο αφελής τι πρέπει να καταλάβω! Ότι δηλαδή, αν δεν βγει Πρόε-δρος της Δημοκρατίας, θα πάμε για εκλογές, θα νικήσει ένα κόμμα ή θα σχη-ματίσει κυβέρνηση με τη συνεργασία άλλων κομμάτων, θα καταργήσει όλα τα μνημόνια, θα διαγράψει όλο το χρέος μας (τι ωραία!) και θα διορίσει κρητικούς λυράρηδες να παίζουν μαντινάδες και να χορεύει η Τρόϊκα!

Και για να πούμε τα πράματα με τ’ όνομά τους, αυτός ο οποίος θα νικήσει στις επερχόμενες εκλογές είναι ο Αλέξης με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά επειδή αυτοδυναμία ούτε με το τηλεσκόπιο του Κοπέρνικου δεν μπορούμε να δούμε, προφανώς και θα προκύψουν συνεργασίες. Ας δούμε λοιπόν τα πιο πιθανά σενάρια:

 

-με τη Ν.Δ., λίγο πρόωρο το βλέπω. Άστε το παραπίσω!

-με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν το βλέπω, γιατί θα αντιδράσουν οι αποστάτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που προσχώρησαν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (δεν φταίω εγώ για τη λέξη απο-στάτες, ο Αλέξης το λέει για τους άλλους, άρα ισχύσει και για τους πρώην ή τέως Πασόκους!)

 

-με το Κ.Κ.Ε., πρέπει να ανατραπούν οι αρχές του Λένιν και του Στάλιν, όπερ αδύνατον!

-με τη ΔΗΜ.ΑΡ., μάλλον είναι βέβαιο, αφού τα σάλια του Φώτη, άρχισαν να τρέχουν εδώ και μέρες!

-με τους ΑΝ.ΕΛ., μάλλον είναι βέβαιο, αφού ο Καμένος, έτσι κι αλλιώς καμένος είναι (όλες οι μετρήσεις κάτω από 3% τους δείχνουν), πώς αλλιώς θα εξασφαλίσει την προσωπική του τουλάχιστον έδρα! Και τι έδρα! Ηφαιστειογενής γαρ!

-με την Χρυσή Αυγή, δεν μπορούμε να προβλέψουμε (δεν έχουμε πληροφορίες από την πτέρυγα του Κορυδαλού).

-με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις, πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θεωρείται βέβαιη, αλλά η αυτοδυναμία δεν φαίνεται ούτε στο βάθος του τούνελ! (ε ρε αυτά τα τούνελ στην Ελλάδα τι τραβάνε!)

 

Το ερώτημα που μένει, είναι αν με όλες αυτές τις πιθανές νέες συνιστώ-σες θα σχηματίσει τον μαγικό αριθμό των 151 βουλευτών, διότι:

1.-ό,τι κάνεις, μπορείς να το πάθεις! (χρόνια προσπαθεί να ροκανίσει την κυ-βερνητική πλειοψηφία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, χωρίς αυτό να θεωρείται ότι δημιουργεί, ας πούμε, αποστάτες, και τώρα προσπαθεί να αποτρέψει τους 181 προεδρικούς για να πάει σε εκλογές και να τις κερδίσει.)

2.-μπορεί να απαιτήσει, ως εκ του νόμου, το πριμ των 50 εδρών της ενισχυμένης αναλογικής, παρότι ο Αλέξης και οι λοιποί είναι καταφανώς υπέρ της απλής αναλογικής (;) και για ένα κόμμα της Αριστεράς αυτό θα ήταν όνειδος!

3.-Να υπάρξει στην τρίτη επαναληπτική ψηφοφορία νέος υποψήφιος Πρόεδρος από τον χώρο της Αριστεράς, οπότε και πάλι του καημένα τα κουκιά δεν βγαίνουν ούτε από τη μια ούτε από την άλλη!

Στο μεταξύ, με όλες αυτές τις εκλογικές διαδικασίες οι οποίες κανένας δεν γνωρίζει ποιο αποτέλεσμα θα φέρουν (θα εκλεγεί δηλαδή πρόεδρος, θα εκλεγεί νέα κυβέρνηση, παρότι δεν τέλειωσε η 4ετία;), οι κουτόφραγκοι κα-λούνται να περιμένουν για να δουν αν θα μας δανείσουν ξανά ή αν θα μας δώσουν ένα κλώτσο για να πάμε από εκεί που ήρθαμε!

 

Άσε που εδώ που τα λέμε, έχουν λυγίσει τα γόνατά τους από την αγωνία, μη και εκλεγεί ο Αλέξης! Διότι έτσι κι εκλεγεί ο Αλέξης, οι κουτόφραγκοι καλούνται να χορεύουν υπό τους ήχους κρητικής λύρας χωρίς διαλείμματα και χωρίς σταματημό. Και θα μας χαρίσουν από πάνω και όλα τα λεφτά που μας έδωσαν!

Α ρε μάνα, γαμώ την αφέλειά μου!

 

Κώστας Ε. Σκανδαλίδης

SHARE
RELATED POSTS
Η αξία της ζωής και η «θνητότητα», του Πάνου Μπιτσαξή
Ακεραιότητα και προσαρμογή, του Κωστή Α.Μακρή
Τέλος Εποχής. Ξανά ( Καληνύχτα Κεμάλ), του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.