Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Μέρκελ: “Χαίρομαι για την Ελλάδα που παραμένει στο ευρώ”- Τι απαντά ο Στουρνάρας

Spread the love

«Χαίρομαι που αποφασίσαμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας ‘Ανγκελα Μέρκελ και επισήμανε ότι η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της.

«Και βέβαια υπάρχουν προβλήματα. Ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί η κρίση χρέους. Αλλά χαίρομαι που δεν χρειάζεται πλέον κάθε μέρα να σκέφτομαι τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα δεν ήταν πλέον στο ευρώ. Χαίρομαι που αποφασίσαμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Η Ελλάδα προχωρά σε έναν δύσκολο δρόμο. Αλλά στεκόμαστε στο πλευρό της και το ευρώ παρέμεινε ένα πολιτικό και οικονομικό πρότζεκτ. Ένα πετυχημένο πρότζεκτ», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, μιλώντας αργά χθες βράδυ σε ημερίδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για τις ευρωεκλογές.

 

Η καγκελάριος τάχθηκε και πάλι κατά της αύξησης του χρέους των κρατών και ανέδειξε την ανάγκη η Ευρώπη να πλησιάσει τους πολίτες της και να παραμείνει ισχυρή, μοντέρνα και ενδιαφέρουσα. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη μπορεί να έχει ένα καλό μέλλον, όπου όλοι θα βρίσκουν θέση εργασίας.

«Δεν είναι άνευ σημασίας ποιος θα βρίσκεται στην κορυφή», τόνισε, αναφερόμενη στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος συμμετείχε στην ημερίδα του κόμματος.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του CDU, ο κ. Γιουνκέρ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, εάν είναι ο ίδιος Πρόεδρος της Κομισιόν, δεν πρόκειται να υπάρξουν ευρωομόλογα, ενώ σε ό,τι αφορά την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε ότι για τα επόμενα τέσσερα-πέντε χρόνια δεν είναι ρεαλιστική.


«Έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις επτά μηνών με την τρόικα, ένα μεγάλο στοίχημα για τη χώρα, τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά, κερδήθηκε» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζει ότι «η οικονομική πολιτική, παρά τις πρόσφατες επιτυχίες, πρέπει να παραμείνει αφοσιωμένη στην ανάπτυξη του νέου εξωστρεφούς παραγωγικού προτύπου, στη δημοσιονομική πειθαρχία, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τον εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος και την κοινωνική πολιτική, με έμφαση σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη».

Παράλληλα, τονίζει ότι «προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η πολιτική σταθερότητα. Οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου είμαι βέβαιος ότι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για μια ακόμη φορά».

SHARE
RELATED POSTS
Η ορμόνη φανατικονόλη και ο ρόλος της στη σύγχρονη κοινωνία, του Κωστή Α.Μακρή
Ο Κορωναϊός, οι Πειρατές των Κόπιραϊτς και το Πολίτικαλ Κορρέκσιον, του μαθητή Νίκου Διονυσάτου
Αναβάλλεται η μαζική σύναξη των ανησυχιών, του Ηλία Καραβόλια 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.