Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Με φόντο την Πολιτιστική Πρωτεύουσα η συνάντηση Πρέσβεως Βελγίου και Δημάρχου Ρόδου

rhodes_2021.jpg

 

 

 

 

 

 

 

rhodes_2021.jpg

 

 

Θέμα: Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη του Βελγίου στον Δήμαρχο Ρόδου.

 

Με τον Πρέσβη του Βελγίου κ. Luc Liebaut, τον οποίο συνόδευσε ο Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου στη Ρόδο κ. Αντώνης Καμπουράκης συναντήθηκε σήμερα Σάββατο, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του Προέδρου του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιου Αϊβάζη και του Επίτιμου Εκπροσώπου του Προξενείου της ΗΠΑ στη Ρόδο κ. Χρήστου Ζαβοριανού, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στον πολιτιστικό και τουριστικό τομέα ανάμεσα στις δυο χώρες και η διδυμοποίηση της Ρόδου με αντίστοιχη πόλη του Βελγίου, γεγονός που θα επιδράσει θετικά στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.

 

Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρέσβη για την ανάδειξη της Ρόδου ως υποψήφιας πόλης που διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, την συμμετοχή της στην τελική φάση αξιολόγησης και ζήτησε την στήριξη του Βελγίου σε αυτή την προσπάθεια.

 

O Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρέσβη που επισκέφθηκε την Ρόδο, αναδεικνύοντας έτσι το νησί μας ως ασφαλή προορισμό και του αφιέρωσε ένα βιβλίο του Ηλία Κόλλια « Οι Ιππότες της Ρόδου» στη γαλλική γλώσσα και ένα επίχρυσο ανάγλυφο αρχαίας σύνθεσης.

 

Τέλος, ο Πρέσβης του Βελγίου κ. Luc Liebaut, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ανταλλαγή απόψεων και τη φιλοξενία και δήλωσε θερμός υποστηρικτής της Ρόδου στην διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, γιατί όπως δήλωσε η Ρόδος έχει όλες τις προϋποθέσεις και της αξίζει αυτός ο τίτλος.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
P1010198.JPG
Με άδεια έδρανα συνεδρίασε το Δημοτικό Σώμα Ρόδου για το θέμα των Ρομά- Απειλή κατοίκων Κοσκινού και Τσαϊρίου ότι το λόγο θα πάρουν τα όπλα
14690970_184999158616513_1421376614072103605_n.png
Santa Run: 29 Δεκέμβρη, Τρέχουμε για τη “Φλόγα” παιδιά με καρκίνο
Προβολή του έργου της Αιμιλίας Παπαφιλίππου απόψε στα Θαλασσινά τείχη του Α. Παύλου – 45 χρόνια Rodos Palace

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.