Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Με άδεια έδρανα συνεδρίασε το Δημοτικό Σώμα Ρόδου για το θέμα των Ρομά- Απειλή κατοίκων Κοσκινού και Τσαϊρίου ότι το λόγο θα πάρουν τα όπλα

P1010198.JPG
Spread the love

 

 

 

 

P1010198.JPG

 

 

Με άδεια τα έδρανα από την πλευρά της μειοψηφίας συνεδρίασε σήμερα το Δημοτικό συμβούλιο Ρόδου . Αφορμή το ζήτημα των Ρομά για το οποίο τόσο ο κ. Χατζηευθυμίου, όσο και οι κύριοι Καρίκης και Υψηλάντης αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση καθώς δεν γινόταν δεκτό το αίτημα των 200 κατοίκων από την περιοχή Κοσκινού και Τσαϊρίου να είναι παρόντες εντός της αίθουσα του Δημαρχείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 47  πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το δημαρχιακό Μέγαρο, στην είσοδο του κτηρίου που βλέπει προς την τροχαία Ρόδου, δαιμαρτυρόμενοι για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να μετεγκατασταθούν, είχαν επαρκή εκπροσώπηση εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου και της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου πέντε ατόμων και δύο επιπλέον που ήταν οι συνήγοροι τους, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τις 200 υπογραφές των κατοίκων για άρνηση μετεγκατάστασης των Ρομα στο Τσαΐρι, Κοσκινού και Ασγούρου.  Οι κύριοι Χατζηευθυμίου, Υψηλάντης και Καρίκης ζητούσαν επιπλέον την απομάκρυνση των αστυνομικών που δεν επέτρεψαν στους πολίτες να μπουν στο δημαρχιακό Μέγαρο.

 

Καταπέλτης ήταν ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος θεώρησε κατάφωρη προσβολή προς το δημοτικό σώμα και τον θεσμό της δημοτικής αρχής την κακοπροαίρετη διάθεση των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, κυρίων Χατζηευθυμίου, Γιώργου Υψηλάντη και Στράτου Καρίκη να βρουν αφορμή για να αποχωρήσουν από την συζήτηση πάνω στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο δημιουργώντας προβλήματα. «Εγκατέλειψαν τα έδρανα προσφοράς αρνούμενοι να συζητήσουμε για ένα ζήτημα που απασχολεί την ροδιακή κοινωνία για 20 χρόνια» δήλωσε ο κ Χατζηδιάκος.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο από τους πέντε εκπροσώπους των πολιτών, απειίλησαν  ότι τον λόγο στις σπεριοχές Κοσκινού και Τσαΐρίου θα πάρουν τα όπλα. Ο κ Χατζηδιάκος με την πλειοψηφία πια στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τόνισε ότι τίμησε στο παρελθόν από την θέση του αντιπεριφεριάρχη, όλα τα πρόσωπα που στην παρουσα φάση δυσκολεύουν το έργο του Δημάρχου, ενώ κατέλυσε το επιχείρημα ότι αναιρείται το νόμιμο δικαίωμα των πολιτών να παρίστανται στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από την στιγμή που πέντε άτομα από τους συγκεντρωμένους και δύο συνήγοροί τους ήταν εντός της αιθούσης.

 

Αναφορικά με το ζήτημα των Ρομά διευκρίνισε ότι δέσμευση της ΕΕ είναι οι περιοχές που θα προταθούν να είναι κοντά στους οικισμούς ενώ τόνισε πως ήδη οι περιβαλλοντικές μετρήσεις έχουν αποδείξει ότι έχει προσβληθεί η χλωρίδα της περιοχής όπου οι αθίγγανοι καίνε καλώδια. Επίσης ενημέρωσε πως ήδη 27 ρόδιοι έχουν παραχωρήσει τα σπίτια τους στους Ρομά των οποίων η μίσθωση είναι ήδη διασφαλισμένη από το ποσό της ΕΕ και όπως τόνισε ο κ Χατζηδιάκος «είναι προς τιμήν του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ Χαζημάρκου ότι το ποσό αυτό έχει ήδη δεσμευτεί». Επίσης ενημέρωσε ότι 10 οικογένειες Ρομα αποφάσισαν την επιστροφή τους στα Μέγαρα ζητώντας να καλυφθεί από το δήμο Ρόδου το ποσό της μετακίνησής τους, κάτι που ο δήμαρχος διασφάλισε για εκείνους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτμα μετεγκατάσστασης των Ρομά υπογράφτηκε από την εισαγγελία Ρόδου. Συνεπώς, έχει φύγει από την δικαιοδοσία του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου.

 

(Ρεπορτάζ για το iPorta.gr: Τζίνα Δαβιλά)

 

P1010199.JPG

SHARE
RELATED POSTS
Ευρωβουλή: Κ.Αρβανίτης & Α.Παπαδημητρίου-Τσάτσου από Ρόδο: «Πάμε Δυνατά, για την Ελλάδα των Πολλών, και την Ευρώπη των Λαών».
Στη Νότια Ρόδο ο Μανώλης Γλυνός- Ποιοι είναι οι υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι με τη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”
jhnb.jpg
Άλλο ένα επιτυχημένο “Πανηγύρι Επιστήμης” από τα Εκπαιδευτήρια “‘Ροδίων Παιδεία”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.