Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Μαχαίρια, Γκιλοτίνες, Βόμβες, Εκρήξεις, Δυστυχία, Δάκρυα, Πείνα, Αίμα, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis
Spread the love

Vangelis Pavlidis

 

 

 

 

 

 

 

  

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

 

 

TITLES-COMP.jpg

 

 

 

 

Κάθε μέρα, μαζί με τον πρωϊνό καφέ, κάνω μια ιντερνετική βόλτα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων -όλων των εφημερίδων – ξεκινώντας από τις αντιπολιτευόμενες, πριν τελικά κατσταλάξω στις πιο ενδιαφέρουσες για περαιτέρω ανάγνωση. Είναι μια επαγγελματική διαστροφή που απόχτησα στις τέσσερεις δεκαετίες του επαγγελματικού σκιτσογραφικού μου βίου.


Η βόλτα αυτή αρκεί για να γεμίσει με άγχος και τον πιο κ@λοπετσωμένο αναγνώστη, ψυλλιασμένο στις υπερβολές που συνηθίζει κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά ο “tabloid” τύπος.
Δεν θα πω άλλα, παραθέτω μόνο ένα απάνθισμα από τίτλους των τελευταίων εννέα ημερών, από τις 5 μέχρι και τις 13 του μήνα:

 

titloi.jpg

 

 

 

Κι επειδή φαίνεται πως στην κατάσταση που είμαστε μόνο ένα θαύμα μας σώζει ο “καλός θεός της Ελλάδος” (θυμάστε την χούντα;) παρεμβαίνει και μας προειδοποιεί, προσπαθεί να μας συνετίσει και μας υπόσχεται ακόμα και την Βόρεια Ήπειρο αν έλθουμε στον δρόμο τον καλό. Αυτά μέσω των αγίων του και διαφόρων γεροντισσών και γερόντων:

ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΑΝΑΒΛΗΖΕΙ ΑΓΙΟ ΜΥΡΟ – ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΗΦΩΝΑ – Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΕΣΩΣΕ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟ – ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ – Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ – ΑΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΠΕΙΝΑ, ΔΑΚΡΥΑ, ΚΑΙ ΑΙΜΑ – ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ … ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΛΕΓΕΤΑΙ – Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑ, εμφανίστηκε δίπλα της και ξήλωσε το κάθισμά της – ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ… Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΑ ΦEΡΕΙ ΠΡΟΙΚΑ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΡΕΕΙ ΛΑΔΙ

Ύστερα απο όλ’ αυτά τα τα μαχαίρια, τις γκιλοτίνες και τις θηλιές, τις βόμβες και τις εκρήξεις, τις προφητείες για πολέμους, δυστυχία, δάκρυα, πείνα και αίμα και την πιθανότητα επιστροφής του βασιλιά -έστω κι αν φέρει μαζί του την Βόρεια Ήπειρο- μέσα τέλος πάντων σ’ αυτήν την ατμόσφαιρα φτηνής ταινίας τρόμου, έτσι μού’ρχεται να πω στην γη να σταματήσει μια στιγμή να σβουράει για να κατέβω (είχε ένα τέτοιο τραγούδι στην εποχή μου, ε;). Κι ύστερα πάλι, λέω αμ’ δε, δεν πρόκειται να τους κάνω την χάρη, και μένω. Αμ πώς.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Γράμμα στον Αγ. Βασίλη αρ.3 – Letter to Santa Nr. 3
Συντάξεις, του Βαγγέλη Παυλίδη
f0b4849041f96778b53308b54b0db5c3_L.jpg
Frederick Chopin & Zrazy, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.