Ανοιχτή πόρτα

Λεωνίδα, keep walking…, του Ηλία Καραβόλια

Spread the love

89c03786-ec54-4df8-8c5a-e24edc95c977.jpg

 

 

 

 

 

 

Ηλίας Καραβόλιας

[email protected]

 

 

 

 

 

 

just_keep_walking_by_yenekeap-d4bos2n.jpg

 

 

Στην κρίση όλοι σχεδόν νιώθουν ότι δεν μπορούν να δημιουργήσουν, να αναπτυχθούν, λόγω έλλειψης ρευστότητας και χρεών. Ειδικά στο κομμάτι της παροχής υπηρεσιών και συγκεκριμένα στην Οικονομική

 

Συμβουλευτική, τα έσοδα είναι σχεδόν μηδενικά. Πριν από 7 χρόνια τέτοιες μέρες, γνώρισα στην Αθήνα έναν σπουδαίο επαγγελματία που ήξερε ότι ο Οικονομολόγος δεν είναι ο Λογιστής. Ο ίδιος, οικογενειάρχης άνθρωπος και έχοντας μια επιχείρηση στον τομέα της λογιστικής υποστήριξης εταιρειών, (αλλά και στην συμβουλευτική για θέματα χρηματοδοτήσεων, συγχωνεύσεων, εξαγορών, εισαγωγής σε χρηματιστήρια) συμμερίστηκε την άποψη που είχα για την επερχόμενη κρίση λόγω δημοσιονομικής και μακροοικονομικής αστάθειας.

 

Έχοντας υψηλή αντιληπτική ικανότητα αποφάσισε να ενδυναμώσει το δίκτυο επαφών του στο εξωτερικό. Συνεργάστηκα μαζί του διότι αλληλοσυμπλήρωνε ο ένας τον άλλο. Είχε πλήρη αντίληψη του τι σημαίνει φαντασιακή οικονομία και νοητική λογιστική (mental accounting)

 

Βήμα βήμα, έφτασε σήμερα -εν μέσω ραγδαίας κρίσης για το επάγγελμα μας, καθ’ ότι ο υπερχρεωμένος Έλληνας επιχειρηματίας δεν μπορεί να πληρώσει για συμβουλές- να έχει μετοχικές σχέσεις σε projects και μάλιστα με διασπορά στο περίφημο country risk.

 

Η μεθοδικότητα του και η προσεκτική πάντα δημιουργία υγιών σχέσεων- σε συνδυασμό με την νομομάθεια του αλλά και την εμπειρία του σε θέματα αγορών/ επενδύσεων- αποδίδουν καρπούς.

 

Φίλε Λεωνίδα, keep walking…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

 

The article expresses the views of the author

 

 iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Οι θέσεις της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» για την Οδική Ασφάλεια
Καλή και τυχερή χρονιά!, του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου
Θεατρική παράσταση στην Αθήνα για την “Κυρά της Ρω”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.