Πόρτα στην Πολιτική

Λαθραίοι άνθρωποι…, του Ηλία Καραβόλια

 

Ηλίας Καραβόλιας

 

Ηλίας Καραβόλιας

[email protected]

 

 

not_19778.jpg

 

 

Η χώρα ολόκληρη ζεί με μια μόνιμη συμπύκνωση του ιστορικού της χρόνου. Από τον Οκτώβριο του 2009 (νίκη Γ.Παπανδρέου) μέχρι σήμερα έχουν περάσει έξι χρόνια και κάτι μήνες. Η ελληνική κοινωνία ζει από τότε ένα συνεχές de javu: αξιολόγηση για τις δόσεις και εκλογές για τα μνημόνια.

 

Μπορεί άραγε να σταματήσει ο χρόνος ή μήπως τον ροκανίζει σιγά σιγά το μοτίβο αναποτελεσματικότητας του εγχώριου πολιτικού προσωπικού; Αναρωτιέται κανείς πώς εδώ και έξι χρόνια δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας με τους δανειστές. Πχ, ο κακός Τόμσεν είπε προχθές ότι το 55% των Ελλήνων δεν πληρώνουν φόρους λόγω αφορολόγητου. Άραγε τα θυμήθηκε τώρα αυτά ή μήπως τα είχε πει στις προηγούμενες κυβερνήσεις και αυτές σιωπούσαν προκλητικά;

 

Η Ελλάδα έχει καταντήσει χώρα λαθραίων συνειδήσεων, λαθραίων ανθρώπων. Και αναφέρομαι σε όλους τους πολιτικούς μας ειδικά από το 2009 και μετά. Σωπαίνουν στους ξένους και υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια σε εμάς. Από που να αρχίσει κανείς; Η ΔΕΘ του Τσίπρα και η συνεχής ανεδαφική υποσχεσιολογία εντός του 2015; Τα Ζάππεια του Σαμαρά και η ηρωική έξοδος με πρόωρες εκλογές και με το σενάριο δήθεν αριστερής κυβέρνησης; Να μην ξεχάσουμε φυσικά τον μεγαλύτερο λαθρεπιβάτη της ελληνικής κοινωνίας. Ο Γιώργο Παπανδρέου που μαζί με τον αλχημιστή Παπακωνσταντίνου μάθαιναν δημοσιονομική πολιτική και μακρο-οικονομία στου κασίδη του κεφάλι.

 

Όλοι αυτοί έχτισαν γυάλινους τείχους γύρω τους αλλά δεν έβλεπαν παραπέρα από την καρέκλα τους. Ίσως αδικήσω την κυβέρνηση Σαμαρά που πάλεψε περισσότερο την κατάσταση και φθάναμε σε μια οριακή ανάκαμψη στα τέλη του 2014.

 

Η Ελλάδα διοικείται από λαθραίους ανθρώπους που περνάνε τα σύνορα της λογικής μας και τα εδάφη της νοημοσύνης μας.

 

Λαθρεπιβάτες της ιστορίας με την βούλα του ελληνικού λαού που ούτως ή άλλως ζει μια ζωή λαθραία…

 

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Εδώ…Πολυτεχνείο;, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Με δικαίωσε η Δικαιοσύνη. Παράσημο η δίωξή μου για την αναγνώριση των έντιμων αγώνων μου, του Μιχάλη Καρχιμάκη
Ελληνική Αυτογνωσία, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.