Ανοιχτή πόρτα

Κόψτε τα λουλούδια που ανθίζουν-19 θέσεις “έπεσε” το ΕΜΠ, του Σταύρου Θεοδωράκη

Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη
Spread the love

Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη

 

 

 

 

 

 

 

* Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι επικεφαλής

της πολιτικής κίνησης “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”

και βουλευτής Θεσσαλονίκης

 

Image result for εμπ

 

Τελευταία εξέλιξη: Όλο το συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενο για την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα Πανεπιστήμια.

 

Πέντε από τα έξι πανεπιστήμιά μας έπεσαν στη διεθνή κατάταξη (σύμφωνα με τη λίστα Quacquarelli Symonds). Το ΕΜΠ έπεσε 19 θέσεις και το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν ανήκει πλέον στα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα. Αυτό οφείλεται, σε ένα μεγάλο βαθμό, στην αδυναμία των ΑΕΙ μας να προσελκύσουν ξένο ερευνητικό δυναμικό.


Και μετά έχουμε τις παραιτήσεις των μελών των Συμβουλίων των ΑΕΙ.

Γρηγόρης Σηφάκης -Πανεπιστημίο της Νέας Υόρκης (1992-2003), Richard Hunter – Πανεπίστημιο Cambridge, Αλέξανδρος Νεχαμάς -Princeton, Δημήτρης Μπερτσιμάς -ΜΙΤ, Νικόλαος Σαχινίδης – Carnegie Mellon , Μιχαήλ Τριανταφύλλου -MIT. Όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί κορυφαίοι είχαν έρθει από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια του κόσμου για να προσφέρουν την εμπειρία τους στα Συμβούλια και εμείς τους διώξαμε. Και μαζί τους παραιτήθηκαν και δεκάδες άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές ανάμεσα στους οποίους ο Νικόλαος Ζούμπος, ο Βασίλειος Ταρλατζής, η Νιόβη Παυλίδου, η Δανάη Διακουλάκη, η Βάσω Κιντή.

 

Πολλές κρίσεις ξεπεράστηκαν χάρη στην επιμονή του Έλληνα στη γνώση και στην Παιδεία.

 

Ήταν το αντίδοτο σε πολέμους, καταστροφές και φτώχεια. Οι νεοέλληνες όμως την «ανοιχτή παιδεία» την πολεμάμε. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τσεκούρεψε από νωρίς το «νόμο Διαμαντοπούλου». Και με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το γκρέμισμα ολοκληρώθηκε. Πόλεμος στην αριστεία. Συνεχής υποβάθμιση των πρότυπων-πειραματικών σχολείων. Κανόνες «αργόσχολου δημοσίου» στα ιδιωτικά. Και για να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι ο στόχος είναι η ισοπέδωση προς τα κάτω, εδραιώνουν την ύπαρξη των αιώνιων φοιτητών (ίσως βέβαια να έχουν ανάγκη από 50άρηδες φοιτητοπατέρες τώρα που οι νεότεροι φοιτητές δείχνουν απρόθυμοι να αγωνισθούν για τους λαϊκισμούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ). Παράλληλα συνεχίζουν να αρνούνται να συζητήσουν καν την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Πολεμούν τα ευέλικτα και ανταγωνιστικά δημόσια ΑΕΙ. Αρνούνται την ενίσχυση της έρευνας από την αγορά, εμποδίζοντας έτσι τα ελληνικά μεταπτυχιακά και διδακτορικά να αποκτήσουν διεθνές κύρος.

 

Εν ολίγοις αντί για το σύνθημα του Μάη του ‘68 – αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίζουν, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιλέγουν το δόγμα του Μάο – κόψτε όλα τα λουλούδια που ανθίζουν.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article EXPRESSES  the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ο Σιωπηλός Δρόμος του αυλητή του Χάμελιν και ο Covid-19, του Νίκου Βασιλειάδη
«Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα» ή «Μπάτε σκύλοι και αλέστε…»! “All” Welcome!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou
“Εδώ – και τώρα – Πολυτεχνείο…, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.