ΕΥ ΖΗΝ

Κόκκινο Κρασί: αναγκαίο, του Στράτου Καραγαβριηλίδη

399212_452837604779465_928823829_n.jpg
Spread the love

 

Είναι γεγονός ότι το αλκοόλ, και ιδίως το κόκκινο κρασί, αποτελεί ένα μυστικό νεότητας όταν καναλώνεται σε μικρές ποσότητες, ενώ η κατάχρησή του μπορεί να αποβεί καταστροφική για τον οργανισμό.

 

Το κόκκινο κρασί έχει τις περισσότερες αντιγηραντικές ιδιότητες, λόγω της μεγάλης περιοκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ένα γεύμα συνδυάζεται με λίγο κόκκινο κρασί, αυτό φαίνεται να αντισταθμίζει τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από τις λιπαρές τροφές, λόγω της μεγάλης ποσότητας αντιοξειδωτικών ουσιών που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.

 

Επιπλέον, το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε κατεχίνες (υπάρχουν άφθονες και στο τσάι), οι οποίες συμβάλλουν στην απόφραξη των αρτηριών και στην προστασία του ήπατος, δρουν ως αντιπηκτικό και αποτρέπουν τον σχηματισμό θρόμβων, χαλαρώνουν και διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, καταπολεμούν τις φλεγμονές, ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, βακτηρίων και ιών.

 

Ο ερυθρός οίνος έχει περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες έναντι του λευκού, διότι οι έγχρωμοι φλοιοί των σταφυλιών και οι σπόροι του (η φλούδα και το κουκούτσι του), παραμένουν στο μίγμα, με αποτέλεσμα οι αντιοξειδωτικές ουσίες να απελευθερώνονται στο κρασί, κάτι το οποίο συμβαίνει μόνο κατά τη ζύμωση του κόκκινου κρασιού.

 

Το κόκκινο κρασί μπορεί να αποτελέσει συνταγή νεότητας, αφού οι πολύτιμες αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες του προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών, αποτοξινώνουν το δέρμα, κάνοντάς το να δείχνει πιο λαμπερό και υγιές, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην καταπολέμιση της κυτταρίτιδας.

 

Όλα τα είδη κόκκινου κρασιού περιέχουν αντιοξειδωτικές κατεχίνες, παρότι ορισμένες ποικιλίες μπορεί να περιέχουν ελαφρώς περισσότερες ή λιγότερες.

 

Μην ξεχνάτε ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού θεωρείται ευεργετική, μόνο στην περίπτωση που πίνετε με σύνεση και σε μέτριες ποσότητες, το οποίο πρακτικά σημαίνει 1-2 ποτηράκια ημερησίως.

 

399212_452837604779465_928823829_n.jpg

O Στράτος Καραγαβριηλίδης είναι οινογεύστης

SHARE
RELATED POSTS
Με έργο του Γιάννη Μόραλη συμμετέχει η Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου στο Μουσείο Μπενάκη
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 41ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Αριστουργηματικοί Επιτάφιοι ανά την Ελλάδα- η τέχνη των ανθών στην Ορθοδοξία-εικόνες

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.