Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Κλείνει ο φίλος του τζάμπα;, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

Η Ελλάδα στον κόσμο των επιχειρήσεων, μικρών ή μεγάλων. Τεράστιο κεφάλαιο, τεράστια και η πληγή. Παρ’όλη την αναργανωσία και την έλλειψη υποστήριξης από το ελληνικό κράτος, υπάρχουν εγχώριες επιχειρήσεις που με κάποιον τρόπο προσπαθούν να πληρώσουν και υπομείνουν τα δεινά του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Με την ανακοίνωση των βουλευτικών εκλογών, κάποιοι πολυεθνικοί κολοσσοί της χώρας κάνουν σκέψεις αποχώρησής τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του iPorta.gr, το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει η εταιρία ηλεκτρικών Media Markt. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως, όπως και άλλες πολυεθνικές εταιρείες, παρομοίως και αυτή, αφού για χρόνια έβγαλε από την Ελλάδα τα κέρδη της αφορολόγητα με διάφορα λογιστικά τεχνάσματα επιβάρυνσης εξόδων, ώστε να φαίνεται ζημιογόνος η επιχείρηση, θέλει να αποχωρήσει, έχοντας απομυζήσει ό,τι μπορούσε και έχοντας αποφύγει επιμελώς τις υποχρεώσεις. Στην πραγματικότητα οι εταιρείες αυτές ήταν απολύτως κερδοφόρες, ενώ δεν έχουν συνεισφέρει το παραμικρό στη χώρα, εκτός από την εργασία στους υπαλλήλους της.

 

Το 2011 η Media Markt – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας- έκλεισε την θυγατρική της αλυσίδα Saturn προβαίνοντας σε απολύσεις. Τους τελευταίους μήνες ανάλογες φήμες διακινούνται στην αγορά της Λάρισας για το τοπικό κατάστημα της εταιρείας. Ο Όμιλος το διέψευσε, όπως το 2011 διέψευσε και τότε τα σενάρια για κλείσιμο των καταστημάτων Saturn.

 

Στην πραγματικότητα, όμως, το ζήτημα αφορά όχι μόνο στις παράπλευρες απώλειες πολιτών της χώρας (απολύσεις εργαζομένων, εκκρεμότητες με συνεργασίες κλπ), αλλά και το κράτος, καθώς δεν προστατεύει με κάποιο τρόπο τους δικούς του ανθρώπους, επιτρέποντας σε ξένους κολοσσούς να εξαφανίζονται από την ελληνική αγορά, με ελαφρά πηδηματάκια. Παράλληλα, κυνηγά τον πολίτη για 1.000 ευρώ ΦΠΑ, την ώρα που μπρος στα μάτια του συντελείται μια έμμεση φοροαποφυγή, φοροδιαφυγή και διακίνηση μαύρου χρήματος. 

 

Τζίνα Δαβιλά


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
20374537_2015381818683050_3217207430042795915_n.jpg
Στιγμιότυπα από την Άσκηση «SABER GUARDIAN-17» [17 εικόνες]
Μανώλης Γλυνός για την επέτειο του Πολυτεχνείου: “Ενωμένοι νικάμε εκείνους που σπέρνουν τον διχασμό”
Το Φιλότιμο και το Δαιμόνιο, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.