Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

ΚΕΘΙ ξανά σε κόντρα με την ΕΡΤ

kethi-1.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kethi-1.jpg

 

 

 

Την ΕΡΤ καταγγέλλει τη χρήση της γυναικείας υπόστασης για ιδιοτελείς και διαφημιστικούς λόγους το Κέντρο Ερευνών σε Θέματα Ισότητας . Ακολουθεί το δελτίο τύπου: 

 

Δεύτερη φορά, σε μικρό χρονικό διάστημα, πέφτει στην αντίληψή μας, η χρήση της έμφυλης βίας, για διαφημιστικούς σκοπούς. Αυτή τη φορά, η χρήση γίνεται για να διαφημιστεί ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης, η ΕΡΤ. Στο εν λόγω διαφημιστικό βίντεο η είδηση παρομοιάζεται με γυναίκα (και αντίστοιχα η κακοποιημένη είδηση με κακοποιημένη γυναίκα). Η εικόνα της γυναίκας, η οποία προβάλλεται αναπαράγοντας πληθώρα στερεοτύπων, γίνεται όχημα για την διαφήμιση της ειδησεογραφικής εγκυρότητας της ΕΡΤ και η έμφυλη βία εργαλειοποιείται και αναπαράγεται στον βωμό του marketing και της επικοινωνίας!


Το ΚΕΘΙ και στο παρελθόν έχει δείξει μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις αναπαραγωγής της βίας κατά των γυναικών με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε μέσο. Το ίδιο έχουμε σκοπό να κάνουμε και σε αυτήν την περίπτωση, διότι η εξάλειψη της έμφυλης βίας –μιας πραγματικότητας που αφορά σε εγκληματικές πράξεις σε βάρος μεγάλου μέρους γυναικών– είναι προτεραιότητα για εμάς.

 

Επίσης, στο πλαίσιο συνεργασίας του ΚΕΘΙ με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και βάσει του Πρωτοκόλλου, που έχει υπογραφεί από τους δύο φορείς, για την εξάλειψη της αναπαραγωγής του σεξιστικού λόγου στον δημόσιο διάλογο, θα κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε το βίντεο αυτό να σταματήσει να προβάλλεται το συντομότερο δυνατό.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία Σοφία
Άσυλο Ανιάτων: λουκέτο σε σκηνοθεσία Κακογιάννη, της Τζίνας Δαβιλά
Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά…, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.