Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Καθαρίστηκε και το Πάρκο Αγ. Δημητρίου από τον Δήμο Ρόδου και την ΕΛ.ΑΣ.

dim6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινή παρέμβαση συνεργείων του Δήμου Ρόδου και της Ελληνικής Αστυνομίας στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου

 

Με συντονισμένες ενέργειες την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ρόδου και η Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποίησαν κοινή οργανωμένη παρέμβαση στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Ρόδου και απομάκρυναν πολυμελή ομάδα Ρομά, που είχε εγκατασταθεί μόνιμα και είχε δημιουργήσει μεγάλη εστία μόλυνσης, συσσωρεύοντας μεγάλο όγκο σκουπιδιών, που αποτελούσαν απειλή για την δημόσια υγεία.

 

Παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κου Μιχάλη Παλαιολόγου, του διευθυντή κου Παναγιώτη Μάτση και υπηρεσιακών παραγόντων, μηχανοκίνητα συνεργεία της υπηρεσίας, περισυνέλεξαν τους όγκους σκουπιδιών που είχαν συσσωρευτεί στο πάρκο από την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των Ρομά και κατέγραψαν τις ζημιές που είχαν προξενήσει σε διάφορα σημεία της κτιριακής δομής, που στεγάζονταν παλαιότερα ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός

 

Παράλληλα άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ομάδας των Ρομά, για το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή από την ανεξέλεγκτη δράση τους και τους ζήτησαν να απομακρυνθούν αμέσως από τους χώρους, πράγμα που έγινε λίγη ώρα αργότερα.

 

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 8:15 π.μ και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 9:45π.μ. χωρίς να αναφερθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

 

Για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου πάρκου και των αθλητικών εγκαταστάσεων έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, πλην όμως απαιτούνται σοβαρά κονδύλια. Μέχρις ότου βρεθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση, ο δήμαρχος κος Φώτης Χατζηδιάκος, έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου, να ετοιμάσει σχετική πρόταση παραχώρησης της χρήσης των δύο γηπέδων σε ομάδα μπάσκετ του Αγίου Νικολάου και αντίστοιχα σε ομάδα ποδοσφαίρου με παιδικές ακαδημίες, που ζητούν να λειτουργήσουν τα γήπεδα με ευθύνη τους, ώστε να φωταγωγηθεί το πάρκο και να μετατραπεί σε μικρό αθλητικό κέντρο, δίνοντας ζωντάνια στη γύρω περιοχή.

 

Φωτογραφίες: Κώστας Καστανάκης

dim6.jpgdim7.jpgdim5.jpgdim4.jpgdim3.jpgdim2.jpgdim.jpgdim8.jpg

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Παρών ο Δήμαρχος Ρόδου Φ.Χατζηδιάκος: “Οδός Καμείρου: έπεσε το τοιχίο, έτοιμοι για τη δημιουργία τρίτης εισόδου στην πόλη”
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ένα μεγάλο ΟΧΙ, του Σαράντου Μπακρυσιώρη Υποψ.Βουλευτή Δωδ/σου
1520769_1387615211492297_1841667409_n.jpg
Πρώτη φορά μαζί: 20/11: Μηλιώκας-Γιοκαρίνης-Παπαδόπουλος- Παραγωγή: 12 ήχος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.