Πρόσωπα - Αφιερώματα

Κάποτε της μαζεύαμε 7.3 εκατ. Ε, τώρα δε μπορούμε ούτε 50 χιλιάδες;, του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

  

Χρήστος Μαγγούτας

 

 

 

12170273_10207776530356691_787367487_n.jpg

 

 

Κάποτε της μαζεύαμε 7.3 εκατ. Ε, τώρα δε μπορούμε ούτε 50 χιλιάδες;

 

 

Δε ντρεπόμαστε λέω εγώ. Να αφήνουμε ένα φτωχό κορίτσι του λαού ονόματι Κούλα που μεταμορφώθηκε σε μια στιγμή στη λαϊκή πριγκίπισσα Βίκη, να ζητιανεύει για 50,000 Ε να βγει από τη φυλακή. Εδώ ο λαός για το γάμο της στο Four Seasons Hotel ξόδεψε 2.5 δισεκατομμύρια δραχμές, που το κομπιουτεράκι μου παλάβωσε και τα βγάζει 7.3 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς δεν είμαστε που της αγοράζαμε 200 ζευγάρια παπούτσια το χρόνο (σαρανταποδαρούσα ήταν;). Αυτό σημαίνει ότι τις υπόλοιπες 165 μέρες το κορίτσι κυκλοφορούσε ξυπόλυτο το μαύρο; Ή χάλασε 6,000 ευρώ σε μια μέρα για εσώρουχα. Σωστά έπραξε γιατί τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ#λους, ξεβράκωτο θα το αφήναμε το κορίτσι; Ενώ, «σε κάποια άλλη βόλτα της στην Κηφισιά, αγόρασε όλο το εμπόρευμα του καταστήματος, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να κατεβάσουν ρολά και να ασχοληθούν αποκλειστικά με την αποστολή των ειδών στην γνώριμη διεύθυνση της οικίας Τσοχατζόπουλου».

Υπάρχει και η πιστωτική της κάρτα στην ελβετική τράπεζα UBS, «όπου φαίνονταν χρεώσεις ποσών που φτάνουν τα 180.000 ευρώ από το 2006 έως 2009, με ένα σεβαστό ποσοστό από αυτούς να αφορούν δημιουργίες ξένων οίκων μόδας και κοσμημάτων, όπως Hermes, Dior και Louis Vuitton».

 

Και ασφαλώς κατά κόρη κατά μάνα. Όταν ρωτήθηκε η χωριάτισσα μάνα της για κάποιο τεράστιο έξοδο της Κούλας απάντησε με αυτοκρατορικό μητρικό ύφος: «Γυναίκα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι να μην έχει το κορίτσι και τα λούσα του;» Ξέρω άλλες δύο που τις έφαγαν τα λούσα την ίδια εποχή αλλά επειδή είναι φίλες μου ας σκεφτεί μόνος του κάποιος ποιες είναι. Από ψηλά στα χαμηλά όποιος δεν έχει αίσθηση της αξίας του.

Και θα στενοχωρήσω κι αυτούς που λένε εδώ και καιρό: πρέπει να αποφυλακιστεί μόνο και μόνο για το παιδί της που μεγαλώνει μόνο του χωρίς μητέρα.

 

Είναι πολλά παιδιά που μεγαλώνουν ορφανά γιατί κάποιος γονιός τους αυτοκτόνησε από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η χώρα από τις αργυρές μπουμπουνιέρες και τα λούσα που αγόραζε η Κούλα – Βίκη με χρήματα του λαού. Και όταν με το καλό μεγαλώσει το παιδί της, ε θα έχει κάπου κάμποσα εκατομμύρια για σπουδές στο εξωτερικό, ενώ τα άλλα παιδιά θα έχουν χρέη.

Πού να ξέρει η λαϊκή πριγκίπισσα ότι τα λεφτά δεν τα κόβουν από τους τοίχους αλλά τα κλέβουν από την τσέπη κάποιου που θα πεινάσει.
Πάντως νομίζω ότι η δικαιοσύνη μετάνιωσε που τα έβαλε με τον Άκη. Ξέρει πολλά ο άνθρωπος («θα αρχίσω από το Καστρί και την οικογένεια Παπανδρέου» είχε πει παλιότερα). Και μπορεί να άρχιζε χιονοστιβάδα που να μην ελέγχεται πια. Γι’ αυτό τώρα προσπαθούν να απαλλαγούν από την καυτή πατάτα. Είναι και η υπεύθυνη δήλωση του Βενιζέλου και άλλων 5-6 του ΠΑΣΟΚ που έκαναν αυστηρό έλεγχο στο Υπουργείο Άμυνας και δε βρήκαν «τίποτα μεμπτό για τον κ. Αθανάσιο Τζοχαντζόπουλο». Και προσθέστε και τη δήλωση Βούτση ότι δε θα ανοιχτεί κανένας φάκελος για καταχρήσεις του παρελθόντος γιατί θα γελάει η Χρυσή Αυγή. Αυτή τη δημοκρατία φτιάξαμε να βάζει τιμητή ένα φασιστικό κόμμα.

Όπως φαίνεται σε λίγο θα είναι έξω και ο Άκης, είτε με κάποια παραγραφή, είτε με «ανήκεστον βλάβην», θα πίνει στην υγειά μας, των κορόιδων, και ουδείς λόγος θα γίνεται πια για το ένα ή δύο δις των καταχρήσεων του που έλεγαν. Θα πληρώσουμε και γι’ αυτόν να μαζέψει την εγγύηση ώστε να βγει από τη φυλακή;

Αλλά ξέπεσε πια ο λαός. Άλλοι αυτοκτονούν, άλλοι φεύγουν για το εξωτερικό, άλλοι προτιμούν να μένουν άνεργοι, οι συνταξιούχοι δεν έχουν τη γενναιοδωρία που είχαν πριν δεκαπέντε χρόνια, τώρα τη θέλουν όλη τη σύνταξη των 350 Ε δικιά τους, χωρίς να νοιάζονται για τη Βίκυ (πρώην Κούλα) και πώς θα ζήσει με κάμποσα εκατομμύρια που έχει τρυπώσει δω κι εκεί. (Εγώ έχω ακούσει για κάποιες τέτοιες τρύπες, η δικαιοσύνη δεν τις άκουσε; Υποτίθεται ότι είναι μόνο τυφλή, όχι και κουφή…).

 

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Μάνος Χατζιδάκις: Το πρόσωπο του τέρατος και ο φόβος μήπως το συνηθίσουμε – Ηχητικό 7′
Οι αφανείς ήρωες – ηρωίδες της Επανάστασης- Δόμνα Βισβίζη, του Δρ Βασίλη Μαστρογιάννη
O Λουκάς Νταράλας, το «Βουνό» και ο περιστερώνας, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.