Πόρτα στην Πολιτική

Και με τον Αστυφύλακα και με τον Χωροφύλακα, του Ηλία Καραβόλια

Ηλίας Καραβόλιας
Spread the love
 
 
 Ηλίας Καραβόλιας
 
 
 

 

 

 

 16032015-h1058.JPG

 

To Reuters ανακοίνωσε σήμερα ότι το ΔΝΤ δεν θα δεχθεί μια αόριστη υπόσχεση της Ευρώπης για το ελληνικό χρέος. Να θυμίσω ότι οι ”κακοί” του ΔΝΤ σύμφωνα με την Wall Street Journal μιλάνε για επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων έως το 2080, καθώς και χορήγηση “περιόδου χάριτος” έως το 2040.

 

Βασική προυπόθεση είναι η σταθεροποίηση του επιτοκίου αποπληρωμής για τα επόμενα 30 με 40 χρόνια στο τρέχον επίπεδο του 1,5%. Με όλες τις αποπληρωμές των τόκων να αναβάλλονται έως την ωρίμανση των δανείων,το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους διατηρείται κάτω του 15% του ΑΕΠ, με βάση και το πιο απαισιόδοξο σενάριο μακροπρόθεσμης οικονομικής προοπτικής που συνέταξαν οι οικονομολόγοι του Ταμείου.

 

Ο δε αξιωματούχος του ΔΝΤ( Ράις) δήλωσε δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρεί κανείς πως ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα διατηρηθεί επί σειρά ετών. Ειπε :

 

«Αυτό θα σημαίνει πολύ λιτότητα. Δεν θέλουμε περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα. Δεν θέλουμε το μεγαλύτερο βάρος να πέσει στους φτωχούς και τους πιο αδύναμους. Θέλουμε οι φιλόδοξοι δημοσιονομικοί του ΕSM να είναι ρεαλιστικοί».

 

Και ρωτάω το εξής απλό : Επειδή υποδεικνύει την λύση το ΔΝΤ γι αυτό εμείς δεν στηρίζουμε τις προτάσεις αυτές ; Πόσο περισσότερο ξεκάθαρα μπορεί να υπάρξει μια τέτοια ”αλήθεια” ;

 

Φωνάζαμε για μη βιώσιμο χρέος, για κούρεμα ή πάγωμα αποπληρωμής και τώρα σιωπή. Φωνάζαμε για πλεονάσματα που θα φέρουν λιτότητα και τώρα σιωπή !

 

Το παιχνίδι φυσικά δεν αφορά την Ελλάδα αλλά την Γερμανία και το ΔΝΤ. Και λέω Γερμανία για την γνωστή ηγεμονική της κατα -στρατήγηση των πάντων. Η Ελλάδα όμως χάνει χρυσή ευκαιρία να απεμπλακεί απο το γνωστό σύμπτωμα της : Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα…

 

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η… «κουτσή πάπια» του Τσίπρα, του Γιάννη Σιδέρη
Κώστας Αρβανίτης: Υπουργείο Εργοδοσίας και Αντεργατικών Διαθέσεων – Υπόθεση των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας
Υποψήφιος με την παράταξη του Μανώλη Γλυνού ο Δημήτρης Κώστογλου από την Κω

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.