Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

IQ for sale!, του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

Γιώργος Σαράφογλου

Ένα σκάνδαλο που “παίζει” αυτόν τον καιρό εδώ στην Αμερική είναι το ξεσκέπασμα μιας ολόκληρης “βιομηχανίας” στημένης για να εξυπηρετεί πλούσιους -rich and famous- που ήθελαν να βάλουν τα -συνήθως ανάξια -παιδιά τους στα καλλίτερα πανεπιστήμια και το κατάφερναν όχι μόνο από την πλαϊνή αλλά κι από την πίσω πόρτα!

Μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν ήταν να βάζουν κάποιον άλλο να παίρνει το τεστ στην θέση τους, να κάνουν Photoshop φωτογραφίες αθλητών για να μπουν στο σχολείο ως αθλητές, να καταβάλλονται χρηματικά ποσά σε ένα δήθεν φιλανθρωπικό ίδρυμα όπου ο γονιός έπαιρνε και την φορολογική ελάφρυνση και τα λεφτά πήγαιναν για να εξαγοραστεί η θέση, κ.α.

Ήδη έχουν γίνει καταγγελίες σε άτομα που διαχειρίζονταν αυτό το “μηχανάκι” και σε γονείς που είχαν εμπλακεί μαζί τους.
Μερικά ονόματα έχουν γνωστοποιηθεί ενώ η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται. Επίσης ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις -class action suits -από παιδιά που είχαν αιτηθεί και άξιζαν να μπουν σε αυτά τα καλά σχολεία αλλά έμειναν έξω διότι δεν υπήρχαν θέσεις.

Τελος, όλες αυτές οι αποκαλύψεις δεν μας εκπλήσσουν και ούτε πέφτουμε από τα σύννεφα. Απλά ήταν ένα βρώμικο “μυστικό” που το ξέραμε όλοι και τώρα βγήκε στην φόρα με ονόματα γνωστά και άγνωστα που συμμετείχαν στο κύκλωμα.

Οικονομία της Αγοράς…και εις ανώτερα!

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η φτωχομάνα του υποψηφίου, της Τζίνας Δαβιλά
Μανώλης Δημελλάς
Στ΄αποκαλόκαιρου τα μέλια, του Μανώλη Δημελλά
Πόρτα Ανοιχτή, Σκέψη Ανοιχτή: όταν μεγαλώνει η σκέψη, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.