Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

“IMPEACHED PRESIDENT”!…* (Εναρμονισμένος Πρόεδρος), του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)

Spread the love

 

Γιώργος Σαράφογλου

*…forever and in permanent ink!

Πριν (Before)

 

Μετά (After)

Εχθές η Αμερικανική Γερουσία η οποία αποτελείται από 53 Ρεπουμπλικανούς και 47 Δημοκρατικούς Γερουσιαστές ψήφισαν τα δυο άρθρα αποπομπής που είχε προσάψει η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Τραμπ.

Το πρώτο άρθρο που ήταν και το κυριότερο αναφερόταν στην προσπάθεια του Τραμπ να αναγκάσει τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να ερευνήσει τους Μπάϊντεν- πατέρα και γιό -έτσι ώστε να να αμαυρωθεί το όνομα του αντιπάλου του Τζο Μπάϊντεν στις επερχόμενες εκλογές και να ωφεληθεί ο ίδιος.

Με λίγα λόγια ζήτησε την βοήθεια ενός ξένου ηγέτη να ανακατευθεί στις αμερικανικές εκλογές. Άσκησε πίεση στον Ουκρανό αρνούμενος να του δώσει την στρατιωτική βοήθεια που το Κογκρέσο είχε εγκρίνει και επίσης να τον καλέσει στον Λευκό Οίκο  αν δεν ενέδιδε.

Το δεύτερο άρθρο αναφερόταν στην παρακώλυση της δικαιοσύνης στην δίκη αποπομπής του που διεξήγαγε η Βουλή ασκώντας πίεση σε όλους τους συμβούλους του περιβάλλοντος του να μην εισακούσουν τις δικαστικές κλήσεις της Βουλής και να μην πάνε να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Η Βουλή βέβαια θα μπορούσε να τους αναγκάσει πηγαίνοντας τους δικαστικώς, αλλά η διαδικασία θα ήταν χρονοβόρα, -πέραν του έτους – οπότε θα τους ήταν δώρο-άδωρο, γιατί η δικαίωση θα ερχόταν μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τέλος στην ψηφοφορία του πρώτου άρθρου ψήφισαν 52 Ρεπουμπλικάνοι “Αθώος”, ένας ρεπουμπλικανός -ο Mitt Romney και μπράβο για το θάρρος του- και 47 Δημοκρατικοί “Ένοχος”! Οπότε 52 “αθώος”-48 “ένοχος”.

Στο δεύτερο άρθρο οι ψήφοι κατανεμήθηκαν ακριβώς όπως είναι κατανεμημένη η Γερουσία μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και δημοκρατικών. 53 “αθώος” και 47 “ένοχος”.

Ο Τραμπ μπορεί να την γλίτωσε την καθαίρεση αλλά το “αποπεμφθείς πρόεδρος” δίπλα στο όνομά του θα είναι μόνιμο και ανεξίτηλο στην ιστορία της Αμερικής.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ας αναλογιστούμε μπροστά στην κάλπη, του Αλέξανδρου Κανταρτζή (Μπέμπης)
Μάνος Στεφανίδης
Περί θέσεων τινών εργασίας, του Μάνου Στεφανίδη
Αναδείχθηκαν για πέμπτη χρονιά οι «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.