Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η Υπ. Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στη Ρόδο με πρόσκληση Δημάρχου για την Μ.Πόλη

YPOYRGOS_3.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YPOYRGOS_3.jpg

 

 

Επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού στο Δήμο Ρόδου – Συνάντηση με το Δήμαρχο για το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη

 

Η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου επισκέφτηκε τη Ρόδο μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ρόδου κου. Φώτη Χατζηδιάκου με στόχο την επιτόπου συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την προώθηση του θέματος σύναψης προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το οποίο παραμένει στάσιμο από το 2004.

Σήμερα Τρίτη, μαζί με το Δήμαρχο, παρουσία του βουλευτή κου. Δημήτρη Γάκη, του Αντιδημάρχου κου. Τέρη Χατζηιωάννου, της καθηγήτριας του ΕΜΠ και προέδρου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κας. Τόνιας Μοροπούλου, της προϊσταμένης της εφορείας αρχαιοτήτων κας. Μάνιας Μιχαηλίδου, και υπηρεσιακών παραγόντων, επισκέφτηκαν τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, καθώς και περιμετρικά τα Τείχη και την Τάφρο, προκειμένου να έχει ίδια αντίληψη η Υπουργός και οι συνεργάτες της για τα κτίρια και τα μνημεία τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου της.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κυρίως συνάντηση εργασίας για την προώθηση της υπόθεσης της προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη στην οποία επισημοποιήθηκε η σύσταση τετραμελούς επιτροπής για τη μελέτη και προετοιμασία για την προστασία, ανάδειξη, διαχείριση, και αειφόρο ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, αποτελούμενης από τον κο. Βαγγέλη Πολίτη, διευθυντή του γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού, του κου. Χατζηδιάκου, της κας. Μιχαηλίδου, και της κας. Μοροπούλου. Με τη σύσταση της Επιτροπής αυτής δρομολογείται επιτέλους η υπόθεση της Προγραμματικής Σύμβασης με άμεσο στόχο την ολοκλήρωση του πορίσματος και την υπογραφή της προγραμματικής μέχρι τον Απρίλιο του 2018, εξασφαλίζοντας επιτέλους την αειφόρο ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης αλλά και ολόκληρης της Ρόδου.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της σύσκεψης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ρόδου για «τη φιλοξενία και την περιήγηση στη μοναδική Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου» ενώ παρουσιάστηκε βέβαιη πως «με καλή και γόνιμη συνεργασία προχωράμε για ένα μέλλον δημιουργικό για την πόλη και τους πολίτες».

Μετά τη συνάντηση, η Υπουργός επισκέφτηκε το Εθνικό Θέατρο, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η επισκευή του μνημείου αυτού.

Το απόγευμα ο κος. Χατζηδιάκος και η κα. Κονιόρδου θα επισκεφτούν τη Λίνδο, τον οικισμό αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

 

 

 

ypourgos6.jpg

 

ypourgos5.jpg


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Φ.Χατζηδιάκος: “Με διαφάνεια, νομιμότητα, εντιμότητα, έχουμε ταμειακό απόθεμα 44,6 εκ. αν και παραλάβαμε χρέη”-Και σε video η παρουσίαση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής
Δώρα σε παιδιά και ηλικιωμένους του Γηροκομείου θα δώσει ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος
1520769_1387615211492297_1841667409_n.jpg
Πρώτη φορά μαζί: 20/11: Μηλιώκας-Γιοκαρίνης-Παπαδόπουλος- Παραγωγή: 12 ήχος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.