Πόρτα στην Πολιτική

Η υγιής Πολιτική επιδεικνύει ωριμότητα, ενώνει, δεν διχάζει, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

   18813974_10211790833580038_4179308475217554972_n.jpg

Baia Seaside Bar

Σάββα Νικολάου 1, Ρόδος 851 00

Τηλ: 694 510 0535

 

 

 

brotherhood-2173097_960_720.jpg

 

 

Η υγιής Πολιτική δεν διχάζει, η υγιής Πολιτική ενώνει.


Αυτό είναι το ζητούμενο του επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρου Θεοδωράκη. Που θα παραμείνει επικεφαλής μέχρι που ο ίδιος να αποφασίσει ποια θα είναι η θέση του στο ΠΟΤΑΜΙ.

 

Οι εσωτερικοί επαναστάτες του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ εγκάρδιοι Ποταμίσιοι. Απλώς είδαν φως και μπήκαν και όσοι στάθηκαν και λίγο τυχεροί πήραν και αξιώματα, από βουλευτική θέση μέχρι τίτλο. Δεν πυροβολούν τον ιδρυτή μιας πολιτικής παράταξης γιατί τους χάλασε τα γούστα. Ούτε τον εγκαταλείπουν. Ας συγκρίνουν τα ρίσκα που πήραν οι ίδιοι με τα ρίσκα που πήρε ο Σταύρος.

Προτάσεις που καταργούν τον επικεφαλής από το αξίωμά του [βλέπε στο εικονίδιο στο τέλος του άρθρου] δεν ευσταθούν, αν δεν έχουμε να προσάψουμε στον κατηγορούμενο αδικήματα που θέτουν σε κίνδυνο την δημοκρατία της πατρίδας. Το «του Πάγκαλου τα γούστα εμάκρυναν τη φούστα» δεν χωρά εδώ.

Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Νέου Κεντροαριστερού Πολιτικού Φορέα και αντιμετωπίστηκε με απόλυτο σεβασμό από τους ΔΗΣΥ. Κανείς δεν ζήτησε να την καταργήσει από τη Δημοκρατική Συμπαράσταση. Ωριμότητα λέγεται αυτό.

Δεν μίλησε κάποιος για εγκατάλειψη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και της ΔΗΣΥ. Προφανώς θα παραχωρηθεί η θέση τους στο νέο φορέα ώστε να μην υπάρχουν απώλειες που διχάζουν αντί να ενώνουν, που είναι το ζητούμενο.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.

Το δηλητήριο που εκχύθηκε για το Σταύρο από μέλη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι θλιβερό από κάθε άποψη. και αποδεικνύει γιατί έπεσαν και τα ποσοστά του ΠΟΤΑΜΙΟΥ: διότι μέρος των ψηφοφόρων του δεν είχαν την ωριμότητα να αντιληφθούν την ανάγκη αλλαγής της γενικότερης πολιτικής νοοτροπίας. Αν υπήρχε ωριμότητα, ίσως να μην ήταν απαραίτητη η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. 

 

Αν το ΠΟΤΑΜΙ διαχωριστεί από τον Σταύρο Θεοδωράκη – όπως αυτό ανακοινώθηκε και προτάθηκε από μέλος της ΜΕ.ΣΥ.Α όπως αυτό φάνηκε στο fb- κατά την προσωπική μου εκτίμηση πολύ γρήγορα θα μείνει ακέφαλο ή με πολύ χλιαρούς υποστηρικτές. Ας κατανοήσουν όλοι οι φιλόδοξοι μνηστήρες ότι ενετάχθησαν στο ΠΟΤΑΜΙ γιατί ο Σταύρος ήταν επικεφαλής που πήρε το ρίσκο, έδωσε και το στίγμα.

Όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε το στίγμα του ΠΑΣΟΚ και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το στίγμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το στίγμα στο ΠΟΤΑΜΙ το έδωσε ο ιδρυτής του . Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Αντιθέτως το στίγμα του νέου φορέα δεν θα είναι προσωποκεντρικό, αλλά συλλογικό. Και επιμένω: θα έρθει για να ενώσει και όχι για να διχάσει. Άρα, προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα λάβει την μερίδα των ψηφοφόρων που θέλουν να πάνε την Ελλάδα μπροστά με ανοιχτό μυαλό και ευέλικτη σκέψη.

 

Στις αφοριστικές περί Σταύρου αντιδράσεις των μελών το ΠΟΤΑΜΙΟΥ, απαντώ ότι δεν κατανόησαν τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης του, ούτε και ήταν έτοιμοι να συνεργαστούν μαζί του. Η κ. Γεννηματά φαίνεται να τον καταλαβαίνει περισσότερο. Γι’αυτό και αποδέχεται την πρόταση δημιουργίας μιας Συσπειρωμένης Κεντροαριστεράς , πρόταση του Σταύρου, ενώ ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά τη συνεργασία ΠΟΤΑΜΙΟΥ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Συνεπής στο ΠΟΤΑΜΙ και στα μέλη του.

 

Λυπάμαι που τόσο εύκολα οι Ποταμίσιοι προδίδουν τους εαυτούς τους ενισχύοντας ο καθένας το όποιο πολιτικό του παρελθόν και μάλιστα μιλώντας ειρωνικά, απαξιωτικά και προσβλητικά για τον Σταύρο. Δεν κατανόησαν τίποτα από τον τολμηρό και γενναιόδωρο χαρακτήρα του.

 

Τέλος εκτιμώ ότι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το ποιόν του Σταύρου Θεοδωράκη πριν από την ίδρυση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ θα τον ακολουθήσουν στην όποια πολιτική απόφασή του: είτε ως επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, είτε ως πρόεδρος – αν και εφ’όσον εκλεγεί- είτε με οποιαδήποτε ιδιότητα επιλέξει ή αποφασίσει ο ίδιος στο νέο πολιτικό φορέα που θα περιέχει τους συσπειρωμένους κεντροαριστερούς.

Και κάτι για να το κλείσω οριστικά το θέμα. Ζούμε σε αχαρτογράφητη πολιτική πραγματικότητα. Όποιος λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ και χαράζει δογματικούς δρόμους ανακοινώνοντας δριμύ κατηγορώ εν είδει εισαγγελέα σε ταινία του Φώσκολου, δεν μπορεί να είναι χρήσιμος σε τούτη την πολιτική στιγμή της Ελλάδας.

 

Το κοινό συμφέρον επιβάλλει ευελιξία σκέψης, ανοιχτωσιά μυαλού και έλλειψη εγωισμού.

Με καθαρές γραμμές και σαφείς θέσεις.

Αυτά.

Υγ 1ο: Παραθέτω αυτό που θεώρησα ως πιο αταίριαστο για την παρούσα πολιτική συγκυρία για το ΠΟΤΑΜΙ και το Σταύρο Θεοδωράκη. Παρ’όλο που λέει ρητά ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση. Δεν κατανοώ το λόγο.

Υγ 2ο: Στις 10 Σεπτεμβρίου θα γίνει συνάντηση στο Γκάζι όπου θα απαντηθούν όλα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες στους κύκλους του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Υγ 3ο: Όποιος με κατηγορήσει για κολακευτική προσέγγιση του Σταύρου, ας κοιτάξει τη φάτσα του στον καθρέφτη. Εγώ δεν ζήτησα ούτε θέσεις, ούτε τίτλους, ούτε ρόλους στο ΠΟΤΑΜΙ, ούτε μέσω ψηφοφορίας, ούτε εκμεταλλευόμενη την πρότερη επαγγελματική σχέση μαζί του.

 

 

stho.JPG

stho21.JPG 

 

21314521_10213912733233560_2852115770605659311_n.jpg

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

 iPorta.gr

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Οι δέκα φράσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και …: “Το ΠΟΤΑΜΙ θα βγει από τον βούρκο”
Το αναγκαίο zapping στην εξουσία, του Ηλία Καραβόλια
Αναζητώ απάντηση: ποιος είναι πλούσιος;, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.