Απόψεις

Η Τίνα και η Άλλη, του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love

 

Δεν της φτάνουν τα 140,000 ευρώ του μισθού της δήλωσε η κ. Τίνα Μπιρμπίλη. Ε πώς να της φτάσουν; Είναι μόλις 20 φορές περισσότερα από το μισθό του μεγαλύτερου εν ζωή ποιητή μας, του Χριστιανόπουλου, (7,000 Ε) και σχεδόν 50 φορές το μισθό μιας αγρότισσας γριούλας. Είναι χρήματα αυτά για να ζήσει αξιοπρεπώς η Τινούλα μας;

 

Η Τίνα γεννήθηκε σε καλό αστερισμό, μάλλον της Αφροδίτης. Συνάντησε το Γιώργο Παπ σε κάποιο γυμναστήριο στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, κι αυτός με τη γνωστή του οξυδέρκεια εκτίμησε το σώμα της (το μυαλό δε μπορείς να το εκτιμήσεις σε γυμναστήριο γιατί θολώνει ο νους σου ακόμα και αν έχεις).

Έτσι από το γυμναστήριο η Τίνα μπήκε στη Βουλή. Είναι λαλίστατη, εκτός από την περίοδο που ως υπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος η καναδική Eldorado υπόγραφε την καταστροφή της Χαλκιδικής. Τότε τήρησε σιγήν ιχθύος ως καλό και υπάκουο κορίτσι.

Αλλά είναι ακριβό κορίτσι. Μετατέθηκε σε πολυτελέστατο σπίτι στο Παρίσι για να μας εκπροσωπήσει στην ΕΕ. Αλλά φαίνεται ότι βαρέθηκε τα σκοτεινά κλίματα του βορρά και ξαναγύρισε στην Αθήνα. Τα μεταφορικά κόστισαν στους φορολογούμενους 17,000 ευρώ, λέτε νάφερε όλο το Quartier Latin στην Αθήνα;

Τελικά μια και ο ΟΗΕ δε μπορούσε να κάνει ΓΓ τον προστάτη της, το Γιωργάκη, όπως του είχαν υποσχεθεί οι Αμερικάνοι, διόρισε την Τίνα στα γραφεία του στην Αφρική, στο Ναϊρόμπι, με μισθό 140,000 ευρώ (η Ελλάδα τα πληρώνει μη σας ξεγελούν οι τίτλοι). Η Τίνα έχει παράπονο ότι δεν της φτάνουν τα χρήματα. Είναι όμως κατενθουσιασμένη που το πολυτελές κτίριο του ΟΗΕ διαθέτει γυμναστήριο κι έτσι μπορεί να διατηρεί τη φόρμα του σώματός της, το μόνο που έχει. Και φυσικά είναι και χρέος προς τα εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν από πείνα ή αρρώστιες στη μαύρη την ήπειρο: να έχουν δικαίωμα να κάνουν γυμναστική πριν ξεψυχήσουν.

Αυτά για την Τίνα και τους μεγάλους στόχους της ζωής της.

Και μια σύσταση προς τις αναγνώστριες των νοτιοδυτικών προαστίων της Αθήνας: αν θέλετε γυμναστήριο προτιμήστε κάποιο στα βόρεια προάστια. Τελευταία πολλοί γαλαζοαίματοι πρίγκιπες έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον πρώην Ναό της Δημοκρατίας, το Καστρί, μπορεί να ανοίξει η τύχη σας, όπως της Τίνας.

 

Αλλά για να σας μπερδέψω κάπως (αν δεν είστε μπερδεμένοι από καιρό) θα βάλω μια άλλη Μπιρμπίλη, (καμιά συγγένεια με την ως άνω), τη Σούλα: ένα αηδόνι ομορφιάς, ταλέντου και λευτεριάς.

 

Η Άλλη μιλάει σαν ιέρεια των Δελφών μια γλώσσα που για την Τίνα μοιάζει σαν από άλλο πλανήτη, όπως :

 

«Στην πικραμένη χώρα
Θα σταματήσει η μπόρα
Και θάρθει η ξαστεριά»

 

 

Χρήστος Μαγγούτας

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/EBwmtPUZpNA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Κρύωσαν οι πατάτες, της Αναστασίας Φωκά
Πόσο αντικειμενική;, της Αναστασίας Φωκά
Σε πείθει το Ποτάμι;, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.