Πόρτα στη Ψυχολογία

Η σεξουαλική φοβία ενός 20χρονου, του Θάνου Ασκητή

Spread the love

Είναι αλήθεια ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί ένα από τα πιο έντονα και απαιτητικά σεξουαλικά προβλήματα του άνδρα αλλά και της γυναίκας, που σχεδόν 7 στις 10 περιπτώσεις επηρεάζει τη ζωή τους συναισθηματικά ως ζευγάρι. Είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι υπάρχουν τόσο φαρμακευτικές όσο και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις που δίνουν αξιόπιστες απαντήσεις στο πρόβλημα της προωρότητας.

Αυτό που θέλω όμως σήμερα να σας μεταφέρω μέσα από αυτές στις γραμμές, είναι η πρόσφατη επίσκεψη στο γραφείο μου ενός 20χρονου γλυκού μετανάστη, που με σπαστά ελληνικά προσπαθούσε να μου εξηγήσει το πρόβλημά του, βλέποντας τόσο στο πρόσωπό του όσο και στα λόγια του την αγωνία του γύρω από το γρήγορο τελείωμά του στη σεξουαλική του ζωή.

Κυρίαρχο μέρος της επίσκεψής του, ήταν η ανάγκη του να ικανοποιήσει σεξουαλικά μια 19χρονη που γνώρισε και φοβόταν να βρεθεί μαζί της μήπως τελειώσει γρήγορα και ρεζιλευτεί. Ο νεαρός αυτός που ζει σε ένα νησί της χώρας μας, αισθάνεται ότι με την γνωριμία αυτή άλλαξε η ζωή του, αφού σχεδόν από τα 15 του και μετά η σεξουαλική του εικόνα ήταν αυνανιστική και με κοινές γυναίκες. Το κίνητρό του να έρθει τρέχοντας να με δει, αντιρρόπησε το σεξουαλικό του πρόβλημα και η κοπέλα αυτή, τον έβαλε ουσιαστικά απέναντί της στο «Μπορώ να κάνω σεξ μαζί της;» Ήταν αυτό που ουσιαστικά μου μετέφερε με τα λίγα και φτωχά ελληνικά του, που συνοδευόντουσαν και από χειρονομίες στην προσπάθειά του να μου δώσει να καταλάβω τι τον απασχολεί. Τα κόκκινα μάτια του και η ανησυχία του μου έδωσαν για μία ακόμη φορά να δω πόσο σημαντικό πράγμα είναι για έναν άνδρα που ψάχνει το σωστό σεξ και αγωνιά ιδιαίτερα για το αποτέλεσμα της σεξουαλικής επαφής με την σύντροφό του.

Στην ερώτησή μου εάν έχει βρεθεί σεξουαλικά μαζί της μου απάντησε πως όχι, αν και εκείνη του ζήτησε να την πάει στο μικρό σπιτάκι που ζει. Ο πανικός του αλλά και ο φόβος του έβαλαν φτερά στα πόδια και ήρθε τρέχοντας σε εμένα, μπροστά στην απειλή ότι αν καθυστερήσει και άλλο, θα την χάσει. Και σε αυτό έδωσε έμφαση με τα φτωχά ελληνικά του για να του δώσω μία γρήγορη θεραπεία, ώστε με το που θα γυρίσει πίσω να κάνει σεξ μαζί της για να την εξασφαλίσει και για να την πείσει ότι θα έχουν μία καλή σεξουαλική επαφή. Μου είπε ότι γνωρίζονται σχεδόν 2 μήνες και πλέον πρέπει να κάνουν σεξ, γιατί εκείνη του άφησε υπονοούμενο: «Τι θα γίνει με εμάς τους δύο;» Προφανώς η κοπέλα μπορεί να μην ξέρει τη δική του ψυχική τρικυμία και να έχει μπει σε δική της αντίστοιχη τρικυμία, αισθανόμενη πιθανά μη επιθυμητή. Αυτό ουσιαστικά βγαίνει και από την ερώτησή μου εάν είχε προηγούμενη σεξουαλική εμπειρία η ίδια και εκεί ο νεαρός σαν να του πέρασε ηλεκτρικό ρεύμα στο σώμα του, τινάχτηκε σχεδόν πάνω στη καρέκλα του και ψέλλισε με τα φτωχά πάντα ελληνικά του ότι «Ναι, είχε σχέσεις και είναι πολύ όμορφη. Την θέλουν πολλοί…» κατέληξε ο νεαρός με ύφος απελπισίας και απόγνωσης.Όταν στο τέλος της επίσκεψής του στο γραφείο μου, του έδωσα την θεραπευτική αγωγή, έφυγε σχεδόν τρέχοντας για να μην χάσει ούτε ένα λεπτό από την επιστροφή του. Τον παρατηρούσα σε σχέση με την αμηχανία που είχε μπαίνοντας και την άγρια χαρά που είχε όταν εισέπραξε τη θεραπεία.

Όταν έφυγε από το γραφείο μου αυτός ο 20χρονος μετανάστης, σκέφτηκα ότι «Για μία ακόμη φορά το σεξ είναι άπαιχτο και σημαδεύει τη ζωή μας!» Άλλωστε κάθε σεξουαλικό πρόβλημα, έτσι όπως έρχεται μπροστά στον ειδικό, έχει δύο πρόσωπα: το ένα είναι αυτό που κουβαλάει την αναπηρία, την ανικανότητα και την αποφυγή της σεξουαλικής συνάντησης. Το άλλο είναι αυτό που φωνάζει από μέσα πολλές φορές εκφράζοντας φόβο, θυμό, αγωνία και αίσθημα ανεπάρκειας. Είναι το πρόσωπο που θέλει όμως να δείξει τη σεξουαλική του επιθυμία και εικόνα και είναι και αυτό που τελικά ζητάει τη λύση.

Και τα δύο πρόσωπα έχουν τη μοναδική ανάγκη να νιώθουν τη σεξουαλικότητα ως πηγή χαράς και απόλαυσης και ως πραγματική ψυχική ολοκλήρωση του βαθύτερου νοήματος της ανθρώπινης ζωής. Γιατί το σεξ αυτό είναι, είτε φανερό, είτε κρυφό, η αλήθεια του είναι μία: «Να ικανοποιηθώ, ικανοποιώντας εσένα!»

Θάνος Ασκητής

επισκεφθείτε το www.askitis.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ένας άνεργος άνδρας, του Θάνου Ασκητή
Σεξ: μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό;, του Θάνου Ασκητή
Είναι απλώς εμμηνόπαυση… όχι σεξόπαυση, του Δρ Θάνου Ασκητή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.