Πόρτα στη Ψυχολογία

Η ψυχική βία τιμωρείται με φυλάκιση 5 ετών, της Μαρίνας Μόσχα

Spread the love

 

* H Μαρίνα Μόσχα είναι Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια

στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας  

 

 

 

 

AlexandraKappatou_image22.png

 

 

 

Ένας νέος νόμος με την ονομασία “The Serious Crime Bill” αναμένεται να ψηφιστεί αυτές τις μέρες στην Αγγλία, που θα προστατεύει τα δικαιώματα των δύο συντρόφων, καθώς θα φυλακίζει για 5 χρόνια όλους όσους ασκούν όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική βία στο άλλο μέλος της σχέσης.

 

Μάλιστα, αυξάνεται η περίοδος που μπορεί το θύμα να καταγγείλει τον θύτη από 6 μήνες σε 2 χρόνια που ίσχυε μέχρι σήμερα.

 

Έτσι λοιπόν, οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στο τρόπο που φέρεται ο ένας στον άλλον. Φαίνεται πως είναι μία καλή ευκαιρία αυτή να αναλογιστεί ο καθένας τον τρόπο που επικοινωνεί με το σύντροφό του, τον τρόπο που συμπεριφέρεται αλλά και το αρνητικό αντίκτυπο που μπορεί αυτό να έχει στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

 

Ακόμα περισσότερο φαίνεται να προστατεύει τα θύματα λεκτικής και ψυχικής κακοποίησης, που επειδή ο θύτης δεν «άφηνε τα σημάδια του», όπως τραύματα, μώλωπες ή σπασμένα μέλη, δεν μπορούσε εύκολα να κατηγορηθεί.

 

Βέβαια, γνωρίζουμε πως δεν είναι εύκολο για ένα θύμα κακοποίησης να καταγγείλει τον θύτη, όπως επίσης γνωρίζουμε και τον φόβο που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις. Σίγουρα όμως είναι ενθαρρυντικό, καθώς μπορεί πλέον η σχέση αυτή να έχει ήδη διαλυθεί όπου η απομάκρυνση από κοντά του να επιτρέψει την καταγγελία του.

 

Αν και δεν γνωρίζουμε πως θα μπορέσει να αποδείξει το θύμα την ψυχική του κακοποίηση, χρειάζονται σίγουρα μέτρα προστασίας καθώς αρκετές καταγγελίες μπορεί να γίνουν μόνο και μόνο από …εκδίκηση!

 

askitis.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το ψυχικό πλήγμα μετά την άμβλωση, του Δρ Αναστάσιου Πλατή
Εθελοντισμός, του Ιωάννη Χουρδά
13423838_10153719730178295_2576570567169736250_n.jpg
Πώς μπορεί ένας άνδρας να διατηρήσει την σεξουαλική του ζωή και την υγεία του μεγαλώνοντας;

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.