Ανοιχτή πόρτα

Η (Νέα) Δημοκρατία θα νικήσει…Ήτοι κόμματα εξουσίας και μικρά κόμματα, του Χρήστου Μαγγούτα

Xristos Magoutas
Spread the love

 

Xristos Magoutas

 

 

 

 

   

 

 

 

Χρήστος Μαγγούτας  

 

 

 

 

 

nea-dimokratia-grafeia.jpg

 

 

Η (Νέα) Δημοκρατία θα νικήσει…

 

Ήτοι κόμματα εξουσίας και μικρά κόμματα.

 

Γράφει η αγαπητή Δέσποινα η Χαλκιδιώτισσα στην Πόρτα: «πού είναι τα μικρά κόμματα τώρα που ο Σύριζα δίνει παροχές στους βουλευτές;».

 

Εκεί που ήταν πάντα είναι. Εκεί που έδινε παροχές ο Αντρέας και ο γιόκας του, ο Σημίτης, ο Επίτιμος και ο Κωστάκης. Είδατε κανένα μικρό κόμμα να διαμαρτυρηθεί για τα προνόμια, τις ασυλίες, τα επιδόματα, τις φοροαπαλλαγές, τα 52 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια και μύρια άλλα; Είδατε κανένα μικρό κόμμα να απαιτήσει, καθώς έχει δικαίωμα, όλα τα στοιχεία που έχουν σχέση με το χρέος (στον Καναδά μπορεί να το ζητήσει κάθε πολίτης με αίτηση $5, και να του έρθει ένα φορτηγό με έγγραφα, όχι μια δικαιολογία μόνο). Κανένας δε ζήτησε τίποτα και εννοώ να το απαιτεί κάθε μέρα όχι μια φορά για να λέει ¨εμείς το ζητήσαμε¨. Να το απαιτήσει όπως ο Ρωμαίος Συγκλητικός Κάτων που κάθε μέρα άρχιζε την αγόρευσή του με το «Carthago delenda est». Τα κόμματα εξουσίας είναι πανούργα: φροντίζουν να κάνουν κάποιο διορισμό, κάποιο δανειάκι, κάποια επιχορήγηση από την ΕΕ και στα μικρά κόμματα και στους βουλευτές τους για να τα έχουν δεμένα.

Είχα τύχει στο γραφείο ενός μεγαλοεπιχειρηματία στην Αθήνα τη μέρα που έκοβε (ανεπίσημες) τις επιταγές για τα κόμματα. Με παραξένεψε γιατί έδινε και στα μικρά κόμματα και τον ρώτησα το λόγο. «Στα μεγάλα δίνω για να παίρνω τις συμβάσεις, στα μικρά για να μη μιλούν».

Οι καπιταλιστές είναι πανούργοι γι’ αυτό οι λίγοι έχουν δέσει κόμπο τους πολλούς εδώ και όσο φτάνει η ιστορία. Κοντολογίς κόμματα εξουσίας και μικρά κόμματα την ίδια «ιδεολογία» έχουν, μόνο που τα μεγάλα τρώνε με την κουτάλα και τα μικρά με το κουτάλι.

Βαρέστε, λοιπόν, τον Τσίπρα όσο μπορείτε -και το αξίζει-, αλλά μην ξεχάσετε τα κόμματα εξουσίας που δημιούργησαν το χρέος και το προσφυγικό, αλλά και τα μικρά κόμματα που σφύριζαν ανέμελα όταν ήταν να κρίνουν τη κυβέρνηση, όπως είναι ο σκοπός τους σε μια δημοκρατία (όχι νεοελληνικού τύπου).

 

Αλλά τι μάταια είναι αυτά που γράφω; Ο σοφός λαός μας έχει βρει τη λύση έτοιμη: θα ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία, που πέρασε από την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και εξαγνίστηκε από τα σκάνδαλα της Siemens και του Βατοπαιδίου (με –αι- για να καταλαβαινόμαστε ) και ξέρει πώς να τη σώσει γιατί αυτή και το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την Ελλάδα και δεν άφησαν πολλά στον Τσίπρα να καταστρέψει.

 

Ζήτω η Ελληνική «Δημοκρατία» (σε εισαγωγικά).

Ζήτωσαν οι εκπρόσωποι του λαού στα μεγάλα ή μικρά «Κόμματα» (σε εισαγωγικά).

Ζήτω ο «Κυρίαρχος Λαός» (σε εισαγωγικά).

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
ΜΠΙΙΙΖΖΖ…! (Biiizzz…), του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Σπύρος Μερκούρης 1930-2018: έσβησε ένα λαμπρό μυαλό, ένας ευγενής άνθρωπος
Με τη δική σου ανάσα…, του Σπύρου Ντασιώτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.