Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Η μάχη για το Κέντρο, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 

 Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

 

20160116-.jpg

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο η αλλαγή της ηγεσίας στην ΝΔ σηματοδοτεί την αρχή διεργασιών τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και στους γειτονικούς πολιτικούς χώρους. Στο εσωτερικό της ΝΔ οι ακριβείς απο εδώ κι εμπρός προσανατολισμοί του κόμματος και αυτό που στα Αγγλικά λέγεται “power struggle” (με το συμπάθειο για την αγγλικούρα) είναι φανερό πως προκαλούν σοβαρό προβληματισμό, ενώ ανακατατάξεις προαιωνίζονται και στον ευρύτερο κεντρώο χώρο.

 

Η έντονα φημολογούμενη στροφή της ΝΔ προς το κέντρο δημιουργεί ισχυρές πιέσεις και κλυδωνισμούς στα ήδη υφιστάμενα εκεί κόμματα. Η διαγραφή Γρηγοράκου -για τους λόγους για τους οποίους έγινε- φαίνεται να είναι ενδεικτική των πιθανών εξελίξεων σε ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη ενώ σε ό,τι αφορά το Ποτάμι ο μεν Σπύρος Δανέλλης παραδέχτηκε ότι «υπάρχει μια αίσθηση πλαγιοκόπησης προς την κεντροδεξιά πτέρυγα του Ποταμιού που δεν μας αφήνει αδιάφορους», ο δε Σπύρος Λυκούδης χαρακτήρισε την εκλογή Μητσοτάκη «μη αδιάφορη και με πολιτικό ενδιαφέρον» και προειδοποίησε ότι αν το Ποτάμι δεν θέλει να έχει προβλήματα πρέπει άμεσα να αποσαφηνίσει τις θέσεις του.

 

Με αφορμή την δήλωση Δανέλλη για την πίεση στην “κεντροδεξιά πτέρυγα του Ποταμιού” να πω τώρα κάποιες σκέψεις γι αυτές τις πολιτικές διαιρέσεις. Ας πούμε, δηλάδη, πως το Ποτάμι είναι κεντροδεξιό. Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτό το κεντροδεξιό κόμμα έχει και πτέρυγες ή κέρατα που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: μια κεντροαριστερή πτέρυγα, μια κεντρώα κεντρώα και μια κεντροδεξιά. Κάποιος λοιπόν Ποταμίσιος, ή ΠΑΣΟΚος ή άλλος μπορεί να είναι κεντροαριστερός της κεντροδεξιάς ή κεντροδεξιός της κεντροδεξιάς ή και κεντροκεντρώος της κεντροδεξιάς, όπως αντίστοιχα κάποιος μπορεί να είναι κεντροδεξιός της κεντροαριστεράς.

 

Θέλω να πω πως πάντα θεωρούσα ανούσια και αστεία καμμιά φορά αυτήν την σαλαμοποίηση του χώρου σε ψιλές ψιλές, διάφανες σχεδόν φέτες. Το κέντρο είναι η μεγαλύτερη μάζα ψηφοφόρων, είναι σε συνεχή κινητικότητα και εύκολα μετακινείται από κόμμα σε κόμμα και αποτελεί έτσι την μεγάλη δεξαμενή όπου ψαρεύουν όλοι. Άκου εκεί κεντροδεξιός της κεντροδεξιάς…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

 

The article expresses the views of the author

 

 iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Joan Miró, Σπανάκι α λα Μαγιόρκα, του Βαγγέλη Παυλίδη
Ο Σέσιλ το λιοντάρι – Cecil, the Lion, του Βαγγέλη Παυλίδη
Το στρουθίον – The chick, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.