Πόρτα στη Ψυχολογία

Η ιστορία του μικρού 6χρονου Baylin, της Μαρίνας Μόσχα

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

* H Μαρίνα Μόσχα είναι Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια

στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας 

 

 

 

 

 31388C4200000578-3447256-Briella_s_parents_started_attending_transgender_information_sess-m-67_1455508601711_1.jpg

 

 Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 6χρονος Baylin από την Αυστραλία, αν και γεννήθηκε αγόρι, δεν δέχτηκε το φύλο του καθώς θεωρούσε ότι πάντα ήταν κορίτσι και ήθελε να ζήσει σαν κορίτσι, πολύ μικρός ηλικιακά, από τότε που μπορούσε να καταλάβει τον εαυτό του. Και, τελικά, τα κατάφερε.

 

Η μητέρα της Briella Carmichael, όπως είναι το όνομα σήμερα του 6χρονου, λέει πως τα άλλα δύο παιδιά της, η 2χρονη Shaylah και ο 8χρονος Brock έχουν μία πολύ υποστηρικτική στάση απέναντί της, καθώς την φωνάζουν επίσης με κοριτσίστικο όνομα και θηλυκές αντωνυμίες.

 

Η μητέρα της αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Από τότε που περπάτησε, άρχισε να ψάχνει για κοριτσίστικα πράγματα. Παιχνίδια, φορέματα… Αλλά μετά μου είπε πως, όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη, βλέπει ένα κορίτσι». «Και μια φορά που με ρώτησε, αν, μεγαλώνοντας, θα έμοιαζε στον πατέρα της με τις τρίχες στο πρόσωπο και της απάντησα θετικά, άρχισε να κλαίει υστερικά και να αναρωτιέται γιατί δεν γεννήθηκε κορίτσι. Εγώ, φυσικά, δεν πίστευα αυτό που άκουγα και δεν είχα τι να της απαντήσω».

 

Η μητέρα της Briella, συνεχίζει λέγοντας πως η κατάσταση είχε σοβαρέψει πολύ εφόσον η μικρή αυτοτραυματιζόταν: «Προσπάθησε να κόψει τα γεννητικά της όργανα δημιουργώντας τους πολλές φορές μολύνσεις. Επίσης, για μια εβδομάδα δεν πήγε στο σχολείο λόγω αφυδάτωσης. Είχε σταματήσει να πίνει νερό για να μην χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των αγοριών και μέχρι και τα χείλη της είχαν σκάσει!»

 

Οι γονείς της Scotty και Kirra, αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης, πήγαν σε ειδικό, όπου εκείνος έκανε διάγνωση «δυσφορία του φύλου» τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

«Δεν είχα τις απαντήσεις. Ήξερα ότι αυτό δεν ήταν φυσιολογικό και σκέφτηκα πως χρειαζόμασταν βοήθεια…, στο σπίτι αρχίσαμε να την φωνάζουμε Briella και να χρησιμοποιούμε θηλυκές αντωνυμίες – εκείνη, εξάλλου, μας ζήτησε να το κάνουμε. Και σιγά-σιγά της αγοράζαμε κοριτσίστικα πράγματα, το οποίο την έκανε πολύ χαρούμενη. Αλλά, μετά, στο σχολείο, την φώναζαν Baylin και τη ρωτούσαν αν τελικά είναι αγόρι ή κορίτσι»

 

Ήταν η στιγμή όπου οι γονείς έψαξαν και βρήκαν στη Μελβούρνη ειδικό σχολείο, με σκοπό να μπορέσει να νιώσει αλλά και να κατανοήσει τι της συμβαίνει. Στο συγκεκριμένο σχολείο επίσης, το όνομά της είναι Briella και παρακολουθεί ειδικά προγράμματα με στόχο την αποδοχή των τρανσέξουαλ ή γκέι χαρακτηριστικών. Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει πλέον και φίλους, ενώ πριν δεν είχε κανέναν, ότι από ένα εσωστρεφές και ντροπαλό παιδί, έχει γίνει «ένα εντελώς διαφορετικό παιδί. Και κυρίως χαρούμενο».

 

Η μητέρα της λέει πως θα χρειαστεί να αλλάξει και το όνομά της σαν επόμενο βήμα από Baylin σε Briella. «Είναι μεγάλο πράγμα, αλλά ξέρω ότι το παιδί μου δεν πρόκειται να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση. Εξάλλου, έχω ήδη περάσει αμέτρητα βράδια ξάγρυπνη και αναρωτιόμουν αν όσα έχω κάνει μέχρι τώρα ήταν τα σωστά για εκείνη».

 

Επίσης σημαντική είναι η στάση των γονιών της, που όπως αναφέρει η μητέρα της δεν έχει σκοπό να ανοίξει συζητήσεις για αλλαγή φύλου ή ορμονοθεραπείες, μέχρι η ίδια η Briella να το ζητήσει μεγαλώνοντας από μόνη της.

 

 

31388C2600000578-3447256-image-m-74_1455508737469.jpg

 

 

31388C2A00000578-3447256-image-a-72_1455508652460.jpg

 

 

 

askitis.gr

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

 

SHARE
RELATED POSTS
Τα οφέλη της φιλίας, της Μαρίνας Μόσχα
45485-acvgje0o8ab8w6lfp1g9.jpg
Παγκόσμια ημέρα κατά της αυτοκτονίας: 7 μύθοι και στατιστικά στοιχεία
andras-660.jpg
Οι ένοχες απολαύσεις ενός άντρα που δεν παραδέχεται

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.