Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Η Γη του Πυρός στα βόρειά μας, το Βιετνάμ και η Κίνα, του Νίκου Σταθόπουλου

 

 

Νίκος Σταθόπουλος

“Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν” [Κ. Διαθήκη (Πράξεις ΚΣΤ’ 14)], θα σκέφτηκε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας μας από την ενημέρωση που του παρέσχε ο Πρωθυπουργός. Και την ίδια ώρα που ο νουνεχής Αρχιεπίσκοπος προσπαθεί να αποτρέψει τους εθνικιστές ώστε να μην συλλαλήσουν, κυκλοφόρησε το πρώτο Ελληνικό κρυπτονόμισμα και μάζεψε ήδη μερικά εκατομμυριάκια ευρώ.

Έλληνες δύο ταχυτήτων: οι ομοϊδεάτες του Σώρρα, του Αμβρόσιου και του Ζουράρι από τη μία, για τους οποίους οι μύθοι είναι καταφύγιο και παρηγοριά και πατρίδα. Οι ρεαλιστές, που ζουν και δημιουργούν στο παρόν του παγκόσμιου χωριού και της τεχνολογίας, από την άλλη.

 ***

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, παρότι αντιπολιτευόμενος τον καιρό που τουφεκιζόταν ο Μπελογιάννης, ερωτηθείς για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και άλλες τέτοιες ωραίες λέξεις, απάντησε αποστομωτικά ότι η ελευθερία της Ελλάδος στηρίζεται εις δύο σκέλη: “Το ένα λέγεται Ηνωμέναι Πολιτείαι της Αμερικής και το άλλο ΝΑΤΟ”.

Η χώρα στα βόρεια σύνορά μας έχει επιλεγεί για να φιλοξενεί μια τεράστια στρατιωτική βάση. Εκείνοι που την εγκατέστησαν, είναι οι ίδιοι στους οποίους οφείλεται η ίδια η ύπαρξη αυτής της χώρας, όπως και η ελευθερία της δικιάς μας, κατά τα ανωτέρω.

Δεν είναι μάταιη κάθε φασαρία για το θέμα της ονομασίας, επομένως; Βιετναμέζοι δεν είμαστε, ούτε έχουμε σύνορα με την Κίνα.

 

26231484_1752651811426397_2666596933427585021_n.jpg

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Πέντε θαυμαστές και διάσημες γάτες και τα ονόματά τους, του Κωστή Α. Μακρή
9η Μαϊου 1945: H μέρα της νίκης των λαών κατά του φασισμού, του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου
Συγχαρητήρια από κο Γλυνό στον κο Ηλιού, πρόεδρο του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) και υποψήφιο με την Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.