Ανοιχτή πόρτα

Η επέτειος της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων και οι παραλείψεις, του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη

 

 

Κώστας Σκανδαλίδης

 

 

 

 

 

 

iporta.gr-ensomatos.jpg

 

 

 

Εισαγωγική παρατήρηση:

Το παρόν σχόλιο ας μη θεωρηθεί αντιπολιτευτικό, για τον απλό λόγο ότι, ό,τι αναφέρεται σε εθνικά θέματα δεν αντέχει στη λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Προσωπικά δε, δεν έχω καμία μα καμία διάθεση πολιτικής αντιπαράθεσης με κανέναν απολύτως.

 

Γράφτηκε κατά κόρον αυτές της ημέρες, πως κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της απελευθέρωσης των Δωδεκανήσων, δεν εκπροσωπήθηκε η κυβέρνηση. Όταν, μάλιστα, μόλις προ ολίγων ημερών η ίδια η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή των Ελλήνων συζήτηση και μπράβο της, προκειμένου όχι μόνον να υπάρξει πανηγυρικός εορτασμός της επετείου, αλλά να υπάρξει και ουσία με την ευκαιρία αυτή υπέρ των Δωδεκανήσων και των Δωδεκανησίων. Να ακολουθήσει δηλαδή “δακτυλικό αποτύπωμα” και μάλιστα με τη συμμετοχή και τη συναίνεση όλων των κομματικών και κοινωνικών φορέων των νησιών μας. Πράγματα, τα οποία θεωρώ ότι βρίσκονται προς τη θετική κατεύθυνση. Αντ’ αυτού και με υγρό ακόμη το μελάνι των δικών της αποφάσεων, η κυβέρνηση θεώρησε πως στην πρωτεύ-ουσα των Δωδεκανήσων θα μπορούσε και να απουσιάζει κατά την ημέρα του πανηγυρισμού!
Θεωρώ επίσης σημαντικό ότι κάποιοι έστω, αλλά με μεμονωμένες ενέργειες και όχι συλλογικές, έψεξαν την παράλειψη αυτή, ενώ ο βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης κ. Δημήτρης Γάκης καυτηρίασε τη μη εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις, κάτι το οποίο τον τιμά ιδιαιτέρως σε μια εποχή μάλιστα κατά την οποία οι περισσότεροι αιτιώνται το λεγόμενο πολιτικό κόστος.

 

Θα περίμενε κανείς για το θέμα αυτό της κυβερνητικής παράλειψης κατά την ημέρα του εορτασμού της επετείου της απελευθέρωσης των νησιών μας, να υπάρχει ομοφωνία και “ομοβροντία” συντονισμένη, θα έλεγα, τόσο των πέντε βουλευτών μας, όσο και όλων των θεσμικών εκπροσώπων του Νομού της Δωδεκανήσου για τέτοιου είδους παραλείψεις, έτσι ώστε άλλη φορά να μην επαναλαμβάνονται.

 

Ο απλός πολίτης, νομιμοποιείται να εκφράζει την πικρία του, όταν σε μια υψίστης σημασίας εορταστική επέτειο για τα Δωδεκάνησα, μια επέτειο ελευθερίας ύστερα από 638 χρόνια σκλαβιάς, να θεωρεί η κυβέρνηση ότι έχει το δικαίωμα να απουσιάζει.

 

Ναι, λοιπόν, στην έκφραση δυσαρέσκειας του πολίτη και των άμεσων εκπροσώπων του,

Όχι στην κυβερνητική απουσία, όταν ο λαός εορτάζει την ελευθερία του.

Ρόδος, 9.3.2017

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Να ζήσετε, να τον θυμόσαστε…, της Λουσίλ Πετρίδου
Πού είναι η ενότητα του ΝΑΤΟ;, του Αντώνη Η. Διαματάρη
Οι “φοβερές και τρομερές” δημοσκοπήσεις και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.