Ανοιχτή πόρτα

Η αστρολογία και η σπηλιά, του Χρήστου Μαγγούτα

Xristos Magoutas

Xristos Magoutas

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Μαγγούτας 

 

 

 

10405891035_4e7955a9fd_b.jpg

 

Δεν είμαι φανατικός οπαδός της αστρολογίας αλλά πέρυσι τέτοια εποχή κάτι έπαθα και ζήτησα τη πρόβλεψη για το 2016. Ρώτησα δέκα αστρολόγους και φυσικά πήρα δέκα διαφορετικές απαντήσεις. Διάλεξα την καλύτερη, τι εντελώς χαζός είμαι;

«Θα κάνεις πολλά λεφτά το 2016 και θα πήξεις στις γυναίκες». Τελειώνει όπου νάναι η χρονιά, τελείωσαν και λεφτά που δεν είχα κάτω από το στρώμα, όσο για τις γυναίκες μάλλον έχασαν το δρόμο.

Τώρα σκέφτομαι να κάνω μήνυση σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα

Α. Για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Θα με κυνηγάει η Εφορία:

«–Εδώ το λέει καθαρά ότι έκανες πολλά λεφτά. Λέγε πόσα».

«–Κι αν τα έφαγα με τον Πάγκαλο;

«–Δε μετράει. Ο Πάγκαλος είναι φιλαράκι, ενδιαφέρθηκε για τη Ελλάδα και τη ξεπούλησε σε καλή τιμή, γιατί έπαιρνε ποσοστά ανάλογα με τη αξία».

Κάπου το μυρίστηκαν και οι γυναίκες, μερικές είναι τρομερά λαγωνικά, μυρίζονται από παρασάγγες λεφτά και φερράρι. Μερικές με ερωτεύτηκαν αστραπιαία και μου ζήτησαν να πάμε σε ένα πολύ ακριβό εστιατόρια. Έχω να πάω σε εστιατόριο ακριβό ή φτηνό από την εποχή που πήγαινα δωρεάν στου Σκορδά το Χάνι.

Β. Στη δεύτερη μήνυση θα είμαι ο συνήγορος για αντιποίηση αρχής. Το μέλλον μπορούν να το προβλέψουν μόνο ο Κύριος Υμών, ο Μωάμεθ και καμιά δεκαριά ακόμα αληθινοί θεοί. Από τους θνητούς αφήνω έξω τον γέροντα Πανίσιο γιατί θέλει τον υπερασπιστώ την καθαρεύουσα που την έχω ξεχάσει από την εποχή της χούντας. Λέω να υπερασπιστώ όμως τον Τειρεσία, αν και τελευταία έχει πολλά πάρε δώσε με τις τράπεζες. Αλλά είναι δικός μας, Συριζέος, να μην τον στενοχωρήσουμε, γέρο άνθρωπό πάνω στα νιάτα του.

Στην ίδια αγωγή θα στραφώ και κατά των Ελλήνων πολιτικών, που πρόβλεπαν τα αντίθετα από όσα μας περίμεναν. Ο Αντρέας έλεγε «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και εννοούσε τον Κοσκωτά. Ή «Έξω οι βάσεις του θανάτου» και τις διπλασίασε. Ή «Έξω ο 6ος στόλος» και έφερε νόμιμα τον 7ο. Ο γιος του συνέχισε τις προφητείες, είπε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι αν γίνει έστω μία κατάσχεση σπιτιού θα πουλήσει το Καστρί. Έπειτα θυμήθηκε ότι το Καστρί ανήκει στη Σοφία η οποία δεν του το δίνει. Ο Σημίτης θα έκανε πλούσιο το λαό με το χρηματιστήριο, αλλά εννοούσε αυτούς που ψηφίζει ο λαός. Ο Κωστάκης υποσχέθηκε διαφάνεια και κάθαρση, αλλά αφού εξέτασε εξονυχιστικά τους πάντες δεν βρήκε κανένα ένοχο. Για τον Αλέξη δε θα μιλήσουμε τώρα γιατί θα του αφιερώσουμε το βιβλίο μας, αν το γράψουμε, «Νέα Ελληνική Μυθολογία».

Τώρα με τους πολιτικούς γιατί τα βάζουμε; Γιατί όσα λένε βγαίνουν το ίδιο λάθος με τους αστρολόγους, όπως και με τις θρησκείες. Οι φιλόσοφοι ψάχνουν επί αιώνες και δε βρήκαν ακόμα απάντηση αν υπάρχει ζωή μετά θάνατον. Οι θρησκείες είναι απόλυτα βέβαιες, μέχρι και διαμέρισμα μπορούν να σου υποσχεθούν στη άλλη ζωή, αλλά «δώσε και κάνα τριαντάρι να πληρώσουμε την ορχήστρα, τι δωρεάν νομίζεις ότι θα παίζουν στον παράδεισο την «Ευδοκία»;

 

Κοντολογίς (και με του συμπάθιο στην καλή φίλη ην Αλέξα):

Σκιαγμένο πλάσμα ο άνθρωπος. Στη σπηλιά έτρεμε από το φόβο, τις αρρώστιες, τον πόνο, το θάνατο. Και εφεύρε το μάγο. Βγήκε κάποτε από τη σπηλιά, αλλά το μάγο τον κουβάλησε μαζί του.

 

ΥΓ Ξέρω ότι πολλοί αστρολόγοι πιστεύουν αυτά που λένε, άλλοι απλά κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αλλά και αυτοί που ρώτησα και ξέρω ότι τα πιστεύουν μου έδωσαν εξηγήσεις που δεν στηρίζονται στη λογική. Σαν παράδειγμα, επειδή η αστρολογία γεννήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια απαντά σαν να είναι τη Γη το κέντρο του ηλιακού συστήματος ή δεν μιλάει για τους εξωτερικούς πλανήτες γιατί τους ανακάλυψε η αστρονομία τους τελευταίους αιώνες τους.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ακυβέρνητη Χώρα, της Άννας Κοντοπίδη [Νάξος]
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 31ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Τα σύκα σύκα, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.