Ανοιχτή πόρτα

Η απολαυστική Πανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου 2016

iporta.grsupermoon.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iporta.grsupermoon.jpg

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Nasa, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, η Σελήνη θα είναι η πιο γεμάτη του έτους, ενώ θα πλησιάσει την Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά από το 1948. Επομένως αναμένεται να φαίνεται 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη, ενώ η επόμενη φορά υπολογίζεται ότι θα επαναληφθεί το 2034.

 

Ωστόσο το ότι μια πανσέληνος φαίνεται μεγαλύτερη είναι θέμα οπτικής… απάτης. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει δεν είναι ότι το φεγγάρι είναι μεγαλύτερο αλλά ότι όταν η Σελήνη βρίσκεται σχετικά πιο κοντά στον ορίζοντα, μπορεί να συγκριθεί με διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που βρίσκονται εκεί, όπως δέντρα, κεραίες και διάφορα κτίσματα και τότε φαίνεται πιο μεγάλη.

 

Η σχέση του ανθρώπου με τη Σελήνη

 

Στην αρχαιότητα η Σελήνη λατρεύτηκε σαν θεά. Για τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους η Σελήνη ήταν η θεά του κυνηγιού Άρτεμις που με το φως της βοηθούσε τους κυνηγούς να βλέπουν μεσ’ τη νύχτα. Στην κλασική εποχή, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι μπόρεσαν να διαλευκάνουν αρκετά από τα μυστήρια της Σελήνης, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο μηχανισμός των φάσεων της.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Πάθη της γλώσσας και αγλωσσίας εμπάθειες, του Κωνσταντίνου Μεϊντάνη
Ιούλιος 2019: αστρολογικές προβλέψεις, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Με  Ά ρ ω μ α Π ε ύ κ ο, του Σπύρου Ντασιώτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.